0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro zkušené Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3549 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 220 g
Tuky 258 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic se nevyrovná zvuku lžičky, která ťuká na karamelovou krustičku! Základem úspěchu je nešetřit cukrem, aby krustička nebyla tenká, a pořádné ožehnutí!

Suroviny

sušené ovoce 150 g
rozinky, brusinky, meruňky...
víno portské 3 PL
nebo madeira
krupicový cukr 2 PL
perníkové koření 1 špetka
lze použít i jiné kořenicí směsi: vánoční, vanilkovou...
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 pomeranče
Na vanilkový pudink
smetana ke šlehání 400 ml
40%
mléko 100 ml
plnotučné
vanilkový extrakt 1 ČL
nebo 1 lžička vanilkové pasty nebo semínka z 1 vanilkového lusku
žloutek 4 ks
krupicový cukr 75 g
+ 3–4 lžíce navíc na posypání

1 Sušené ovoce, dezertní víno, cukr, koření a pomerančovou kůru dejte do rendlíčku a zvolna vařte, dokud se tekutina nezredukuje na konzistenci sirupu, mělo by jí být jen velmi málo. Směs rozdělte do 6 zapékacích misek o objemu 150 ml.

2 Troubu předehřejte na 150°C. Na vanilkový pudink dejte smetanu, mléko a vanilku do rendlíku a přiveďte těsně pod bod varu. Mezitím prošlehejte žloutky s cukrem dobleda. Vlijte k nim část zahřáté smetany s mlékem, prošlehejte a vaječnou směs vlijte zpět do rendlíku. Za stálého míchání zvolna zahřívejte, dokud směs nezačne lehce houstnout. Pak sejměte z plotny a opatrně vlijte do připravených zapékacích misek na ovoce v sirupu.

Zapékací misky postavte do pekáčku s vyšším okrajem a kolem vlijte horkou vodu, aby sahala do poloviny výšky zapékacích misek. Vložte do trouby a pečte 30–40 minut – střed by se měl lehce třást. Nechte zcela vychladnout, poté posypte cukrem a opalte ho v troubě pod grilem nebo cukrářskou pistolí tak, aby vznikla karamelová krusta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč