0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky v dušeném červeném zelí

Klobásky v dušeném červeném zelí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 165 g
Tuky 59 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Suroviny

olivový olej 4 PL
klobása vepřová 8 ks
tepelně neopracovaná, možno nahradit kančí či bavorskou klobásou (4–8 ks, počet podle velikosti)
zelí červené 1 ks
na nudličky
jablko 1 ks
zelené jablko - zbavené jádřince, nastrouhané
hořčice hrubozrnná 2 PL
cider 200 ml
možno nahradit jablečným moštem
jablečný ocet 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 750 g
nepříliš velké, varný typ A či B, rozpůlené
petrželka
nasekaná

1 V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na nich klobásky 10 minut za občasného obracení, aby pěkně zhnědly. Vyjměte je a odložte na talíř. Do kastrolu přidejte zelí, jablko, hořčici, cider a ocet, dobře promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, osolte, opepřete a do kastrolu vraťte klobásky i se šťávou, kterou pustily. Přiklopte a zvolna duste 1–1,5 hodiny, občas promíchejte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory přiveďte k varu v hrnci s osolenou vodou a vařte asi 15 minut (měly by jít snadno propíchnout nožem), pak sceďte). Dejte je na plech, pokapejte zbývajícím olejem, pořádně osolte a opepřete. Pečte 45 minut dokřupava a podávejte s klobáskami v zelí, posypané petrželkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit