Klobásky v dušeném červeném zelí

Klobásky v dušeném červeném zelí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 165 g
Tuky 59 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 4 PL
klobása vepřová 4 ks
tepelně neopracovaná, možno nahradit kančí / bavorskou klobásou (počet podle velikosti)
zelí červené 1 ks
na nudličky
jablka 1 ks
zelené jablko - zbavené jádřince, nastrouhané
hořčice hrubozrnná 2 PL
cider 200 ml
možno nahradit jablečným moštem
jablečný ocet 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 750 g
nepříliš velké, varný typ A / B, rozpůlené
petrželka
nasekaná

1 V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na nich klobásky 10 minut za občasného obracení, aby pěkně zhnědly. Vyjměte je a odložte na talíř. Do kastrolu přidejte zelí, jablko, hořčici, cider a ocet, dobře promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, osolte, opepřete a do kastrolu vraťte klobásky i se šťávou, kterou pustily. Přiklopte a zvolna duste 1–1,5 hodiny, občas promíchejte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory přiveďte k varu v hrnci s osolenou vodou a vařte asi 15 minut (měly by jít snadno propíchnout nožem), pak sceďte). Dejte je na plech, pokapejte zbývajícím olejem, pořádně osolte a opepřete. Pečte 45 minut dokřupava a podávejte s klobáskami v zelí, posypané petrželkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit