0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky v dušeném červeném zelí

Klobásky v dušeném červeném zelí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 165 g
Tuky 59 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Suroviny

olivový olej 4 PL
klobása vepřová 8 ks
tepelně neopracovaná, možno nahradit kančí či bavorskou klobásou (4–8 ks, počet podle velikosti)
zelí červené 1 ks
na nudličky
jablko 1 ks
zelené jablko - zbavené jádřince, nastrouhané
hořčice hrubozrnná 2 PL
cider 200 ml
možno nahradit jablečným moštem
jablečný ocet 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 750 g
nepříliš velké, varný typ A či B, rozpůlené
petrželka
nasekaná

1 V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na nich klobásky 10 minut za občasného obracení, aby pěkně zhnědly. Vyjměte je a odložte na talíř. Do kastrolu přidejte zelí, jablko, hořčici, cider a ocet, dobře promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, osolte, opepřete a do kastrolu vraťte klobásky i se šťávou, kterou pustily. Přiklopte a zvolna duste 1–1,5 hodiny, občas promíchejte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory přiveďte k varu v hrnci s osolenou vodou a vařte asi 15 minut (měly by jít snadno propíchnout nožem), pak sceďte). Dejte je na plech, pokapejte zbývajícím olejem, pořádně osolte a opepřete. Pečte 45 minut dokřupava a podávejte s klobáskami v zelí, posypané petrželkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč