Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky v dušeném červeném zelí

Klobásky v dušeném červeném zelí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 165 g
Tuky 59 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Suroviny

olivový olej 4 PL
tepelně neopracovaná, možno nahradit kančí či bavorskou klobásou (4–8 ks, počet podle velikosti)
na nudličky
zelené jablko - zbavené jádřince, nastrouhané
hořčice hrubozrnná 2 PL
cider 200 ml
možno nahradit jablečným moštem
jablečný ocet 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nepříliš velké, varný typ A či B, rozpůlené
petrželka
nasekaná

Postup

1

V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na nich klobásky 10 minut za občasného obracení, aby pěkně zhnědly. Vyjměte je a odložte na talíř. Do kastrolu přidejte zelí, jablko, hořčici, cider a ocet, dobře promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, osolte, opepřete a do kastrolu vraťte klobásky i se šťávou, kterou pustily. Přiklopte a zvolna duste 1–1,5 hodiny, občas promíchejte.

2

Mezitím předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory přiveďte k varu v hrnci s osolenou vodou a vařte asi 15 minut (měly by jít snadno propíchnout nožem), pak sceďte). Dejte je na plech, pokapejte zbývajícím olejem, pořádně osolte a opepřete. Pečte 45 minut dokřupava a podávejte s klobáskami v zelí, posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...