Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásky v dušeném červeném zelí

Inspirujte se u našich německých sousedů a zkombinujte šťavnaté zelí s oblíbenými klobáskami a opečenými bramborami.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 4–8 tepelně neopracovaných vepřových či kančích klobás nebo bavorských klobás (počet podle velikosti)
    • 1 hlávka červeného zelí, nakrájená na nudličky
    • 1 zelené jablko, zbavené jádřince a nastrouhané
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 200 ml cideru či jablečného moštu
    • 2 lžíce jablečného octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 750 g nepříliš velkých brambor (varný typ A či B), rozpůlených
    • nasekaná hladkolistá petrželka

Příprava jídla

1 V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na nich klobásky 10 minut za občasného obracení, aby pěkně zhnědly. Vyjměte je a odložte na talíř. Do kastrolu přidejte zelí, jablko, hořčici, cider a ocet, dobře promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, osolte, opepřete a do kastrolu vraťte klobásky i se šťávou, kterou pustily. Přiklopte a zvolna duste 1–1,5 hodiny, občas promíchejte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C/180°C. Brambory přiveďte k varu v hrnci s osolenou vodou a vařte asi 15 minut (měly by jít snadno propíchnout nožem), pak sceďte). Dejte je na plech, pokapejte zbývajícím olejem, pořádně osolte a opepřete. Pečte 45 minut dokřupava a podávejte s klobáskami v zelí, posypané petrželkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové pohárky

Granátová kuřecí prsa

Celerové řízky se salsou verde

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Srílanské řepné kari

REKLAMA

Přidat komentář