Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerové řízky se salsou verde

Bulvový celer je neprávem opomíjená lahůdková zelenina. Tyto řízky to jasně dokazují! 

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1 bulva celeru (zhruba 10 cm), oloupaná
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 30 g másla
    • 2 velké stroužky česneku, drcené
    • pár snítek tymiánu
    • 120 ml bílého vína
    • 200 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 120 g kadeřávku
    • 2 konzervy bílých fazolí po 400 g, slité a propláchnuté
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA SALSU VERDE

    • svazek hladkolisté petrželky, lístky nasekané nadrobno
    • svazek máty, lístky nasekané nadrobno
    • 1,5 lžíce kaparů, propláchnutých a nasekaných nadrobno
    • 1,5 lžičky dijonské hořčice
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Z celeru uřízněte 4 plátky tlusté asi 2 cm (zbytek bulvy zužitkujte do polévky nebo vývaru). V hlubší pánvi zpěňte olej a máslo na středním až silném ohni, pak vložte plátky celeru. Opékejte 5 minut pěkně dozlatova. Obraťte, přidejte česnek a tymián, opékejte opět dozlatova a svrchu potírejte tukem z pánve. Podlijte bílým vínem a svařte ho na polovinu, pak vlijte vývar. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut, aby celer pěkně změkl a dal se snadno propíchnout nožem, pak ho vyjměte a odložte na talíř. Do pánve vložte kadeřávek a 100 ml vody, zvolna vařte 5 minut. Přidejte fazole a prohřejte je. Podle chuti osolte a opepřete.

2 Mezitím dejte na salsu verde všechny suroviny do misky, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

3 Na talíře nebo do mělkých misek rozdělte fazolovo-kadeřávkovou směs, na ně dejte celerové řízky a polijte troškou salsy verde.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte luxusní fazole konzervované ve skle, můžete nálev od nich zužitkovat do polévky či do dušené směsi.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové pohárky

Klobásky v dušeném červeném zelí

Granátová kuřecí prsa

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Srílanské řepné kari

REKLAMA

Přidat komentář