Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerové řízky se salsou verde
Celerové řízky se salsou verde
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Celerové řízky se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 155 g
Tuky 99 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bulvový celer je neprávem opomíjená lahůdková zelenina. Tyto řízky to jasně dokazují! 

Suroviny

celer 1 ks
bulva, cca 10 cm, oloupaná
rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky
velký, drcený
tymián
pár snítek
vývar zeleninový 200 ml
možno nahradit drůbežím vývarem
konzerva, 400 g, slité, propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu verde
petrželka 1 svazek
lístky nadrobno
máta 1 svazek
nadrobno
kapary 1,5 PL
propláchnuté, nasekané nadrobno
hořčice dijonská 1,5 ČL
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej 3 PL
extra panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Z celeru uřízněte 4 plátky tlusté asi 2 cm (zbytek bulvy zužitkujte do polévky nebo vývaru). V hlubší pánvi zpěňte olej a máslo na středním až silném ohni, pak vložte plátky celeru. Opékejte 5 minut pěkně dozlatova. Obraťte, přidejte česnek a tymián, opékejte opět dozlatova a svrchu potírejte tukem z pánve. Podlijte bílým vínem a svařte ho na polovinu, pak vlijte vývar. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut, aby celer pěkně změkl a dal se snadno propíchnout nožem, pak ho vyjměte a odložte na talíř. Do pánve vložte kadeřávek a 100 ml vody, zvolna vařte 5 minut. Přidejte fazole a prohřejte je. Podle chuti osolte a opepřete.

2

Mezitím dejte na salsu verde všechny suroviny do misky, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

3

Na talíře nebo do mělkých misek rozdělte fazolovo-kadeřávkovou směs, na ně dejte celerové řízky a polijte troškou salsy verde.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte luxusní fazole konzervované ve skle, můžete nálev od nich zužitkovat do polévky či do dušené směsi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...