Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerové řízky se salsou verde
Celerové řízky se salsou verde
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Celerové řízky se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 155 g
Tuky 99 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bulvový celer je neprávem opomíjená lahůdková zelenina. Tyto řízky to jasně dokazují! 

Suroviny

celer 1 ks
bulva, cca 10 cm, oloupaná
rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky
velký, drcený
tymián
pár snítek
vývar zeleninový 200 ml
možno nahradit drůbežím vývarem
konzerva, 400 g, slité, propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu verde
petrželka 1 svazek
lístky nadrobno
máta 1 svazek
nadrobno
kapary 1,5 PL
propláchnuté, nasekané nadrobno
hořčice dijonská 1,5 ČL
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej 3 PL
extra panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Z celeru uřízněte 4 plátky tlusté asi 2 cm (zbytek bulvy zužitkujte do polévky nebo vývaru). V hlubší pánvi zpěňte olej a máslo na středním až silném ohni, pak vložte plátky celeru. Opékejte 5 minut pěkně dozlatova. Obraťte, přidejte česnek a tymián, opékejte opět dozlatova a svrchu potírejte tukem z pánve. Podlijte bílým vínem a svařte ho na polovinu, pak vlijte vývar. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut, aby celer pěkně změkl a dal se snadno propíchnout nožem, pak ho vyjměte a odložte na talíř. Do pánve vložte kadeřávek a 100 ml vody, zvolna vařte 5 minut. Přidejte fazole a prohřejte je. Podle chuti osolte a opepřete.

2

Mezitím dejte na salsu verde všechny suroviny do misky, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

3

Na talíře nebo do mělkých misek rozdělte fazolovo-kadeřávkovou směs, na ně dejte celerové řízky a polijte troškou salsy verde.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte luxusní fazole konzervované ve skle, můžete nálev od nich zužitkovat do polévky či do dušené směsi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...