0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celerové řízky se salsou verde

Celerové řízky se salsou verde
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Celerové řízky se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 155 g
Tuky 99 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bulvový celer je neprávem opomíjená lahůdková zelenina. Tyto řízky to jasně dokazují! 

Suroviny

celer 1 ks
bulva, cca 10 cm, oloupaná
rostlinný olej 2 PL
máslo 30 g
česnek 2 stroužky
velký, drcený
tymián
pár snítek
víno bílé 120 ml
vývar zeleninový 200 ml
možno nahradit drůbežím vývarem
kadeřávek 120 g
konzerva, 400 g, slité, propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu verde
petrželka 1 svazek
lístky nadrobno
máta 1 svazek
nadrobno
kapary 1,5 PL
propláchnuté, nasekané nadrobno
hořčice dijonská 1,5 ČL
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej 3 PL
extra panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Z celeru uřízněte 4 plátky tlusté asi 2 cm (zbytek bulvy zužitkujte do polévky nebo vývaru). V hlubší pánvi zpěňte olej a máslo na středním až silném ohni, pak vložte plátky celeru. Opékejte 5 minut pěkně dozlatova. Obraťte, přidejte česnek a tymián, opékejte opět dozlatova a svrchu potírejte tukem z pánve. Podlijte bílým vínem a svařte ho na polovinu, pak vlijte vývar. Zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut, aby celer pěkně změkl a dal se snadno propíchnout nožem, pak ho vyjměte a odložte na talíř. Do pánve vložte kadeřávek a 100 ml vody, zvolna vařte 5 minut. Přidejte fazole a prohřejte je. Podle chuti osolte a opepřete.

2 Mezitím dejte na salsu verde všechny suroviny do misky, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

3 Na talíře nebo do mělkých misek rozdělte fazolovo-kadeřávkovou směs, na ně dejte celerové řízky a polijte troškou salsy verde.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte luxusní fazole konzervované ve skle, můžete nálev od nich zužitkovat do polévky či do dušené směsi.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč