Zpříjemněte si zimu lahodným pečeným kuřetem ozdobeným krémovou omáčkou se špetkou kurkumy a zářivými zrnky granátového jablka.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuřecí prsa pořádně osolte a opepřete, položte je kůží nahoru na plech. Pokapejte je granátovou melasou a olivovým olejem. Česnek zabalte do alobalu a přidejte na plech. Pečte 20 minut, aby kůže zezlátla a maso bylo uvnitř propečené. Pak nechte maso 10 minut odpočívat.
Česnek vymáčkněte a utřete s trochou soli. Promíchejte s citronovou šťávou, tahini, jogurtem, kurkumou a 2–3 lžícemi vody na dresink, který se dá kapat, osolte a opepřete.
Kuřecí prsa nakrájejte na tlusté plátky. Posypte granátovými semínky a mátovými lístky, pokapejte dresinkem.
NĚCO NAVÍC
Rychlá varianta: Kupte grilované kuře, oberte ho, pokapejte olejem a melasou a prohřejte v troubě či na nepřilnavé pánvi. Pečený česnek nahraďte česnekovým práškem podle chuti.