Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Granátová kuřecí prsa
Granátová kuřecí prsa
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Granátová kuřecí prsa

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1201 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 32 g
Tuky 44 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zpříjemněte si zimu lahodným pečeným kuřetem ozdobeným krémovou omáčkou se špetkou kurkumy a zářivými zrnky granátového jablka.

Suroviny

s kůží (možno nahradit tzv. supreme, kostičku vyjměte až po upečení, před krájením)
sůl
pepř
čerstvě mletý
melasa 1 PL
z granátových jablek
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
neoloupaný
z 1/2 citronu
semínka vyloupaná
máta 1 svazek
malý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuřecí prsa pořádně osolte a opepřete, položte je kůží nahoru na plech. Pokapejte je granátovou melasou a olivovým olejem. Česnek zabalte do alobalu a přidejte na plech. Pečte 20 minut, aby kůže zezlátla a maso bylo uvnitř propečené. Pak nechte maso 10 minut odpočívat.

2

Česnek vymáčkněte a utřete s trochou soli. Promíchejte s citronovou šťávou, tahini, jogurtem, kurkumou a 2–3 lžícemi vody na dresink, který se dá kapat, osolte a opepřete.

3

Kuřecí prsa nakrájejte na tlusté plátky. Posypte granátovými semínky a mátovými lístky, pokapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Rychlá varianta: Kupte grilované kuře, oberte ho, pokapejte olejem a melasou a prohřejte v troubě či na nepřilnavé pánvi. Pečený česnek nahraďte česnekovým práškem podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín