Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Granátová kuřecí prsa

Zpříjemněte si zimu lahodným pečeným kuřetem ozdobeným krémovou omáčkou se špetkou kurkumy a zářivými zrnky granátového jablka.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Kuře

Ingredience

    • 6 kuřecích prsou s kůží (nebo tzv. supreme, kostičku vyjměte až po upečení, před krájením)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce melasy z granátových jablek
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, neoloupaný
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 lžíce tahini
    • 150 ml bílého jogurtu
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    • 4 lžíce semínek z granátového jablka
    • svazeček máty

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuřecí prsa pořádně osolte a opepřete, položte je kůží nahoru na plech. Pokapejte je granátovou melasou a olivovým olejem. Česnek zabalte do alobalu a přidejte na plech. Pečte 20 minut, aby kůže zezlátla a maso bylo uvnitř propečené. Pak nechte maso 10 minut odpočívat.

2 Česnek vymáčkněte a utřete s trochou soli. Promíchejte s citronovou šťávou, tahini, jogurtem, kurkumou a 2–3 lžícemi vody na dresink, který se dá kapat, osolte a opepřete.

3 Kuřecí prsa nakrájejte na tlusté plátky. Posypte granátovými semínky a mátovými lístky, pokapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Rychlá varianta: Kupte grilované kuře, oberte ho, pokapejte olejem a melasou a prohřejte v troubě či na nepřilnavé pánvi. Pečený česnek nahraďte česnekovým práškem podle chuti.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové pohárky

Klobásky v dušeném červeném zelí

Celerové řízky se salsou verde

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Srílanské řepné kari

REKLAMA

Přidat komentář