Salát z růžičkové kapusty po italsku

Salát z růžičkové kapusty po italsku
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát z růžičkové kapusty po italsku

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6540 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 68 g
Tuky 614 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.

Suroviny

růžičková kapusta 250 g
seříznutá, zbavená ovadlých vnějších lístků
pancetta 8 plátků
možno nahradit jinou dobrou slaninou
olivový olej 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule červená 1 ks
malá, rozpůlená, na tenké plátky
vlašské ořechy 30 g
opražené
parmazán 50 g
nebo sýr grana padano, možno nahradit i jiným tvrdým sýrem, na hoblinky

1 Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.

2 Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.

3 V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.

4 Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit