Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát

Ingredience

    • 250 g růžičkové kapusty, seříznuté a zbavené ovadlých vnějších lístků
    • 8 plátků pancetty či jiné dobré slaniny
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 malá červená cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
    • 30 g vlašských ořechů, opražených
    • 50 g sýra grana padano nebo jiného tvrdého sýra, na hoblinky

Příprava jídla

1 Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.

2 Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.

3 V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.

4 Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové pohárky

Klobásky v dušeném červeném zelí

Granátová kuřecí prsa

Celerové řízky se salsou verde

Srílanské řepné kari

REKLAMA

Přidat komentář