Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z růžičkové kapusty po italsku
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6540 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 68 g
Tuky 614 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální salát z růžičkové kapusty po italsku poslouží jako báječná příloha nebo součást většího menu. Opečená pancetta i opražené vlašské ořechy se ke křupavým plátkům růžičkové kapusty dokonale hodí. Skvělý trik, jak se se zelenými kapustičkami ještě víc sblížit.

Související recepty

Suroviny

seříznutá, zbavená ovadlých vnějších lístků
pancetta 8 plátků
možno nahradit jinou dobrou slaninou
olivový olej 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, rozpůlená, na tenké plátky
opražené
nebo sýr grana padano, možno nahradit i jiným tvrdým sýrem, na hoblinky

Postup

1

Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.

2

Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.

3

V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.

4

Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.

Foto: Kris Kirkham, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín