
Salát z růžičkové kapusty po italsku
Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.
Ingredience
- 250 g růžičkové kapusty, seříznuté a zbavené ovadlých vnějších lístků
- 8 plátků pancetty či jiné dobré slaniny
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 malá červená cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 30 g vlašských ořechů, opražených
- 50 g sýra grana padano nebo jiného tvrdého sýra, na hoblinky
Příprava jídla
1 Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.
2 Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.
3 V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.
4 Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.
Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář