Originální salát z růžičkové kapusty po italsku poslouží jako báječná příloha nebo součást většího menu. Opečená pancetta i opražené vlašské ořechy se ke křupavým plátkům růžičkové kapusty dokonale hodí. Skvělý trik, jak se se zelenými kapustičkami ještě víc sblížit.
Suroviny
Postup
Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.
Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.
V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.
Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.
Foto: Kris Kirkham, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media