0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Salát z růžičkové kapusty po italsku
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát z růžičkové kapusty po italsku

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6540 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 68 g
Tuky 614 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.

Suroviny

seříznutá, zbavená ovadlých vnějších lístků
pancetta 8 plátků
možno nahradit jinou dobrou slaninou
olivový olej 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule červená 1 ks
malá, rozpůlená, na tenké plátky
vlašské ořechy 30 g
opražené
nebo sýr grana padano, možno nahradit i jiným tvrdým sýrem, na hoblinky

Postup

1

Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.

2

Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.

3

V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.

4

Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.

Foto: Kris Kirkham, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč