Salát z růžičkové kapusty po italsku

Salát z růžičkové kapusty po italsku

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6463 kcal
Bílkoviny 204 g
Cukr 67 g
Tuky 611 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální salát poslouží báječná příloha nebo součást většího menu.

Suroviny

růžičková kapusta 250 g
seříznutá, zbavená ovadlých vnějších lístků
pancetta 8 plátků
možno nahradit jinou dobrou slaninou
olivový olej 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule červená 1 ks
malá, rozpůlená, na tenké plátky
vlašské ořechy 30 g
opražené
sýr 50 g
sýr grana padano možno nahradit jiným tvrdým sýrem, na hoblinky

1 Kapustičky nakrouhejte v robotu nebo nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na nudličky. Odložte je do mísy s ledovou vodou, než připravíte zbytek salátu.

2 Pancettu opečte pod grilem či na pánvi dokřupava.

3 V míse prošlehejte olivový olej, červený vinný ocet a dijonskou hořčici, pořádně osolte a opepřete. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte stát 10 minut.

4 Kapustičky slijte a osušte papírovými utěrkami nebo čistou látkovou. Přidejte je k cibuli a promíchejte či protřeste. Doplňte ořechy, posypte sýrem a navrch rozdrobte slaninu. Znovu promíchejte a podávejte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit