Pomerančové pohárky

Pomerančové pohárky
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pomerančové pohárky

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7094 kcal
Bílkoviny 594 g
Sacharidy 628 g
Tuky 230 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivé napohled, svěží uvnitř...

Suroviny

želatina 4 plátky
pomerančová šťáva 500 ml
čerstvě vymačkaná a přecezená, možno nahradit džusem (nejlépe z krvavých pomerančů)
vanilková omáčka 300 ml
hotová, viz Něco navíc
sušenky 8 ks
sušenky amaretti – rozdrobené + navíc rozdrcené k podávání
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Želatinu dejte na 10 minut do misky se studenou vodou. Mezitím ohřejte v rendlíku pomerančovou šťávu pod bod varu a odstavte. Želatinu vyždímejte a vmíchejte do pomerančové šťávy, aby se rozpustila. Nechte zchladnout a pak rozlijte do 4 sklenek či pohárků. Dejte aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) do chladničky ztuhnout.

2 Do vanilkové omáčky vmíchejte sušenky a rozdělte ji do skleniček. Smetanu zlehka vyšlehejte s cukrem a vanilkou, rozdělte do skleniček. Zakončete drcenými amaretti.

NĚCO NAVÍC
Domácí vanilkovou omáčku můžete uvařit podle našeho receptu. Hotovou nabízí třeba IKEA.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit