Pomerančové pohárky

Pomerančové pohárky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7094 kcal
Bílkoviny 594 g
Cukr 628 g
Tuky 230 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivé napohled, svěží uvnitř...

Suroviny

želatina 4 plátky
pomerančová šťáva 500 ml
čerstvě vymačkaná, možno nahradit džusem (nejlépe z krvavých pomerančů), přecezené
vanilková omáčka 300 ml
hotová
sušenky 8 ks
sušenky amaretti rozdrobené, navíc rozdrcené k podávání
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Želatinu dejte na 10 minut do misky se studenou vodou. Mezitím ohřejte v rendlíku pomerančovou šťávu pod bod varu a odstavte. Želatinu vyždímejte a vmíchejte do pomerančové šťávy, aby se rozpustila. Nechte zchladnout a pak rozlijte do 4 sklenek či pohárků. Dejte aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) do chladničky ztuhnout.

2 Do vanilkové omáčky vmíchejte sušenky a rozdělte ji do skleniček. Smetanu zlehka vyšlehejte s cukrem a vanilkou, rozdělte do skleniček. Zakončete drcenými amaretti.

NĚCO NAVÍC
Domácí vanilkovou omáčku můžete uvařit podle našeho receptu. Hotovou nabízí třeba IKEA.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit