Hřejivé napohled, svěží uvnitř...
Suroviny
želatina
4
plátky
pomerančová šťáva
500
ml
čerstvě vymačkaná a přecezená, možno nahradit džusem (nejlépe z krvavých pomerančů)
vanilková omáčka
300
ml
hotová, viz Něco navíc
sušenky
8
ks
sušenky amaretti – rozdrobené + navíc rozdrcené k podávání
smetana ke šlehání
200
ml
moučkový cukr
2
PL
vanilkový extrakt
1
ČL
Postup
1
Želatinu dejte na 10 minut do misky se studenou vodou. Mezitím ohřejte v rendlíku pomerančovou šťávu pod bod varu a odstavte. Želatinu vyždímejte a vmíchejte do pomerančové šťávy, aby se rozpustila. Nechte zchladnout a pak rozlijte do 4 sklenek či pohárků. Dejte aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) do chladničky ztuhnout.
2
Do vanilkové omáčky vmíchejte sušenky a rozdělte ji do skleniček. Smetanu zlehka vyšlehejte s cukrem a vanilkou, rozdělte do skleniček. Zakončete drcenými amaretti.
NĚCO NAVÍC
Domácí vanilkovou omáčku můžete uvařit podle našeho receptu. Hotovou nabízí třeba IKEA.