
Pomerančové pohárky
Hřejivé napohled, svěží uvnitř...
Vydání: 2019/12
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 4 plátky želatiny
- 500 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy či džusu (nejlépe z krvavých pomerančů), přecezené
- 300 ml hotové vanilkové omáčky (viz Něco navíc)
- 8 sušenek amaretti, rozdrobených + další rozdrcené k podávání
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Příprava jídla
1 Želatinu dejte na 10 minut do misky se studenou vodou. Mezitím ohřejte v rendlíku pomerančovou šťávu pod bod varu a odstavte. Želatinu vyždímejte a vmíchejte do pomerančové šťávy, aby se rozpustila. Nechte zchladnout a pak rozlijte do 4 sklenek či pohárků. Dejte aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) do chladničky ztuhnout.
2 Do vanilkové omáčky vmíchejte sušenky a rozdělte ji do skleniček. Smetanu zlehka vyšlehejte s cukrem a vanilkou, rozdělte do skleniček. Zakončete drcenými amaretti.
NĚCO NAVÍC
Domácí vanilkovou omáčku můžete uvařit podle našeho receptu. Hotovou nabízí třeba IKEA.
Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář