Zahřeje i na těle i na duši! Červená řepa s kokosovým mlékem vás zanese do exotiky na ostrov v Indickém oceánu.
Suroviny
rostlinný olej
2
PL
kari listy
10
ks
hořčičné semínko
2
ČL
pískavice řecké seno
2
ČL
římský kmín
2
ČL
česnek
1
stroužek
utřený s trochou soli
zázvor (čerstvý)
2
ČL
čerstvý, nastrouhaný nebo prolisovaný
skořice
1
svitek
5cm kousek
chilli paprička
1
ks
zelená, nadrobno
červená řepa
500
g
oloupaná, na klínky
sůl mořská
1
ČL
kokosové mléko
400
g
1 konzerva
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
rýže dušená
k podávání
Postup
1
V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vložte kari listy. Jakmile začnou prskat, vsypte hořčičné semínko, pískavici a římský kmín, minutu opékejte. Pak přidejte česnek a zázvor, skořici a zelenou chilli papričku a opékejte další minutu, za občasného promíchání.
2
Vsypte řepu, osolte a podlijte 150 ml vody. Přiklopte a zvolna duste 15–20 minut. Odklopte, vlijte kokosové mléko, zvolna vařte dalších 15 minut, aby omáčka zhoustla a řepa změkla. Před podáváním vyjměte kari listy a skořici.
3
Podávejte s otrhanými koriandrovými lístky a dušenou rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )