Zahřeje i na těle i na duši! Červená řepa s kokosovým mlékem vás zanese do exotiky na ostrov v Indickém oceánu.
Suroviny
1 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vložte kari listy. Jakmile začnou prskat, vsypte hořčičné semínko, pískavici a římský kmín, minutu opékejte. Pak přidejte česnek a zázvor, skořici a zelenou chilli papričku a opékejte další minutu, za občasného promíchání.
2 Vsypte řepu, osolte a podlijte 150 ml vody. Přiklopte a zvolna duste 15–20 minut. Odklopte, vlijte kokosové mléko, zvolna vařte dalších 15 minut, aby omáčka zhoustla a řepa změkla. Před podáváním vyjměte kari listy a skořici.
3 Podávejte s otrhanými koriandrovými lístky a dušenou rýží.
Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media