Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srílanské řepné kari
Srílanské řepné kari
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Srílanské řepné kari

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 109 g
Tuky 44 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje i na těle i na duši! Červená řepa s kokosovým mlékem vás zanese do exotiky na ostrov v Indickém oceánu.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
hořčičné semínko 2 ČL
pískavice řecké seno 2 ČL
římský kmín 2 ČL
česnek 1 stroužek
utřený s trochou soli
zázvor (čerstvý) 2 ČL
čerstvý, nastrouhaný nebo prolisovaný
skořice 1 svitek
5cm kousek
zelená, nadrobno
oloupaná, na klínky
sůl mořská 1 ČL
1 konzerva
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
rýže dušená
k podávání

Postup

1

V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vložte kari listy. Jakmile začnou prskat, vsypte hořčičné semínko, pískavici a římský kmín, minutu opékejte. Pak přidejte česnek a zázvor, skořici a zelenou chilli papričku a opékejte další minutu, za občasného promíchání.

2

Vsypte řepu, osolte a podlijte 150 ml vody. Přiklopte a zvolna duste 15–20 minut. Odklopte, vlijte kokosové mléko, zvolna vařte dalších 15 minut, aby omáčka zhoustla a řepa změkla. Před podáváním vyjměte kari listy a skořici.

3

Podávejte s otrhanými koriandrovými lístky a dušenou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč