Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srílanské řepné kari
Srílanské řepné kari
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Srílanské řepné kari

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 109 g
Tuky 44 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje i na těle i na duši! Červená řepa s kokosovým mlékem vás zanese do exotiky na ostrov v Indickém oceánu.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
hořčičné semínko 2 ČL
pískavice řecké seno 2 ČL
římský kmín 2 ČL
česnek 1 stroužek
utřený s trochou soli
zázvor (čerstvý) 2 ČL
čerstvý, nastrouhaný nebo prolisovaný
skořice 1 svitek
5cm kousek
zelená, nadrobno
oloupaná, na klínky
sůl mořská 1 ČL
1 konzerva
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
rýže dušená
k podávání

Postup

1

V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vložte kari listy. Jakmile začnou prskat, vsypte hořčičné semínko, pískavici a římský kmín, minutu opékejte. Pak přidejte česnek a zázvor, skořici a zelenou chilli papričku a opékejte další minutu, za občasného promíchání.

2

Vsypte řepu, osolte a podlijte 150 ml vody. Přiklopte a zvolna duste 15–20 minut. Odklopte, vlijte kokosové mléko, zvolna vařte dalších 15 minut, aby omáčka zhoustla a řepa změkla. Před podáváním vyjměte kari listy a skořici.

3

Podávejte s otrhanými koriandrovými lístky a dušenou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...