Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srílanské řepné kari

Zahřeje i na těle i na duši!

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Vaření 0:35
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 2 lžičky rostlinného oleje
    • 10 kari listů
    • 2 lžičky hořčičných semínek
    • 2 lžičky semínek pískavice řecké seno
    • 2 lžičky římského kmínu
    • 1 stroužek česneku, utřený s trochou soli
    • 2 lžičky nastrouhaného nebo prolisovaného čerstvého zázvoru
    • 5cm kousek skořice
    • 1 zelená chilli paprička, nakrájená nadrobno
    • 500 g červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
    • 1 lžička mořské soli
    • 400 g konzerva kokosového mléka 
    • čerstvý koriandr k podávání
    • dušená rýže k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vložte kari listy. Jakmile začnou prskat, vsypte hořčičné semínko, pískavici a římský kmín, minutu opékejte. Pak přidejte česnek a zázvor, skořici a zelenou chilli papričku a opékejte další minutu, za občasného promíchání.

2 Vsypte řepu, osolte a podlijte 150 ml vody. Přiklopte a zvolna duste 15–20 minut. Odklopte, vlijte kokosové mléko, zvolna vařte dalších 15 minut, aby omáčka zhoustla a řepa změkla. Před podáváním vyjměte kari listy a skořici.

3 Podávejte s otrhanými koriandrovými lístky a dušenou rýží.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové pohárky

Klobásky v dušeném červeném zelí

Granátová kuřecí prsa

Celerové řízky se salsou verde

Salát z růžičkové kapusty po italsku

REKLAMA

Přidat komentář