0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 81 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jihoamericky pikantní

Suroviny

Na zmrzlinu
500 ml
základní vanilková zmrzlina
2 ks
čokoládovo-kokosové tyčinky nasekané nahrubo
Na salsu
ananas 250 ml
čerstvý, zralý, na kostičky
mango 250 ml
zralé, na kostičky
1 PL
čerstvá červená chilli paprička nasekaná, zbavené semínek
třtinový cukr 1 ČL
tequila 2 PL

1 Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kokosovou tyčinkou. Přesuňte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.

2  Smíchejte přísady na salsu. Přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat v chladu. 

3 Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu a doplňte salsou.

NĚCO NAVÍC

Pokud nejste příznivci ostrých chutí, můžete ubrat chilli papričky. Když je ale použijete v mraženém stavu, není jejich chuť tak ostrá. 

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit