Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 449 g
Tuky 180 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasika, která neomrzí

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
základní vanilková zmrzlina
cukrové a čokoládové zdobení 2 ks
čokoládovo-kávové tyčinky např. Kofila, nasekané nahrubo
piškoty 4 ks
cukrářské
káva 1
silné
Na pohár
máslo 2 PL
třtinový cukr 2 PL
banány 2 ks
velký, pevný, oloupaný a nakrájený šikmo na plátky
pomerančová šťáva 2 PL
sušená pomerančová kůra 2 ČL
nastrouhaná
smetana ke šlehání 250 ml
mandle 2 PL
lupínky, opražené
karamelová poleva

1 Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kofilou a piškoty podrcenými nahrubo a pokapanými silnou kávou. Dejte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.

2 Na banány v široké pánvi rozpusťte máslo, poprašte cukrem a zahřívejte asi minutu, až se rozpustí. Pak sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.

3 Pak přidejte pomerančovou šťávu i kůru a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět.

4  Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, horkými banány, karamelovou polevou a mandlovými lupínky. 

 

3 polevy na zmrzlinu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit