Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4578 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 608 g
Tuky 188 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika, která neomrzí

Související recepty

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
základní vanilková zmrzlina (viz Něco navíc)
čokoládové tyčinky 2 ks
čokoládovo-kávové tyčinky – např. Kofila, nasekané nahrubo
piškoty 6 ks
cukrářské
káva 1 hrnek
silné espresso
Na pohár
máslo 2 PL
třtinový cukr 2 PL
banány 2 ks
velké, pevné, oloupané a nakrájené šikmo na plátky
pomerančová šťáva 2 PL
pomerančová kůra 2 ČL
nastrouhaná
smetana ke šlehání 250 ml
mandle plátky 2 PL
opražené
karamelová omáčka
recept na domácí viz Něco navíc

1 Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kofilou a piškoty podrcenými nahrubo a pokapanými silnou kávou. Dejte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.

2 Na banány v široké pánvi rozpusťte máslo, poprašte cukrem a zahřívejte asi minutu, až se rozpustí. Pak sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.

3 Pak přidejte pomerančovou šťávu i kůru a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět.

4 Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, horkými banány, karamelovou polevou a mandlovými lupínky.

NĚCO NAVÍC

Základní vanilková zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Více
 

3 polevy na zmrzlinu

3 polevy na zmrzlinu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit