Klasika, která neomrzí
Suroviny
1 Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kofilou a piškoty podrcenými nahrubo a pokapanými silnou kávou. Dejte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.
2 Na banány v široké pánvi rozpusťte máslo, poprašte cukrem a zahřívejte asi minutu, až se rozpustí. Pak sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.
3 Pak přidejte pomerančovou šťávu i kůru a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět.
4 Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, horkými banány, karamelovou polevou a mandlovými lupínky.
NĚCO NAVÍC
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů)
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy(27 receptů)
- 13x neodolatelný zmrzlinový pohár(13 receptů)
- Zimní poháry: 11 lahodných kombinací(11 receptů)
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů)