Klasika, která neomrzí
Suroviny
Postup
Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kofilou a piškoty podrcenými nahrubo a pokapanými silnou kávou. Dejte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.
Na banány v široké pánvi rozpusťte máslo, poprašte cukrem a zahřívejte asi minutu, až se rozpustí. Pak sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.
Pak přidejte pomerančovou šťávu i kůru a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět.
Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, horkými banány, karamelovou polevou a mandlovými lupínky.
NĚCO NAVÍC
[[nid:26628]]
[[nid:26773]]
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )
- Zimní poháry: 11 lahodných kombinací(11 receptů )
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )
- 13x neodolatelný zmrzlinový pohár(14 receptů )
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky(27 receptů )