Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4578 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 608 g
Tuky 188 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika, která neomrzí

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
základní vanilková zmrzlina (viz Něco navíc)
čokoládové tyčinky 2 ks
čokoládovo-kávové tyčinky – např. Kofila, nasekané nahrubo
cukrářské
káva 1 hrnek
silné espresso
Na pohár
třtinový cukr 2 PL
velké, pevné, oloupané a nakrájené šikmo na plátky
pomerančová šťáva 2 PL
nastrouhaná
mandle plátky 2 PL
opražené
recept na domácí viz Něco navíc

Postup

1

Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kofilou a piškoty podrcenými nahrubo a pokapanými silnou kávou. Dejte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.

2

Na banány v široké pánvi rozpusťte máslo, poprašte cukrem a zahřívejte asi minutu, až se rozpustí. Pak sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.

3

Pak přidejte pomerančovou šťávu i kůru a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět.

4

Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, horkými banány, karamelovou polevou a mandlovými lupínky.

NĚCO NAVÍC

[[nid:26628]]

[[nid:26773]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...