Vášnivě opojný
Suroviny
1Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s nahrubo nasekanými višňovými bonbony a s kakaovými cereáliemi. Dejte do vaničky a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.
2Na polevu smíchejte v rendlíku třešně nebo višně, cukr, citronovou šťávu, vanilku a přidejte 2 lžíce vody. Za občasného míchání vařte 10 minut. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte ke směsi. Za stálého míchání zahřívejte asi minutu do zhoustnutí. Nechte vychladnout.
3Do pohárů nandejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, višňovou polevou a hoblinami čokolády.
NĚCO NAVÍC
Polevu můžete podávat i teplou nebo ji – pokud jste milovníky hladké polevy – protřít sítem jako v základním receptu na jahodovou polevu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- 13x neodolatelný zmrzlinový pohár(13 receptů)