Pohár Černý les

Pohár Černý les

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2291 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 265 g
Tuky 123 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vášnivě opojný

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
višně hrst
v čokoládě
hrst
kakaové snídaňové cereálie
Na pohár
smetana ke šlehání 250 ml
čokoládové hobliny
z tmavé čokolády
Na polevu
třešně 3 hrnky
vypeckované nebo višně
krupicový cukr 100 g
citronová štáva 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 ČL

1Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s nahrubo nasekanými višňovými bonbony a s kakaovými cereáliemi. Dejte do vaničky a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.

2Na polevu smíchejte v rendlíku třešně nebo višně, cukr, citronovou šťávu, vanilku a přidejte 2 lžíce vody. Za občasného míchání vařte 10 minut. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte ke směsi. Za stálého míchání zahřívejte asi minutu do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

3Do pohárů nandejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, višňovou polevou a hoblinami čokolády.

Základní vanilková zmrzlina

Více

NĚCO NAVÍC

Polevu můžete podávat i teplou nebo ji – pokud jste milovníky hladké polevy – protřít sítem jako v základním receptu na jahodovou polevu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit