0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2291 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 265 g
Tuky 123 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vášnivě opojný

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
v čokoládě
hrst
kakaové snídaňové cereálie
Na pohár
čokoládové hobliny
z tmavé čokolády
Na polevu
třešně 3 hrnky
vypeckované nebo višně
krupicový cukr 100 g
citronová šťáva 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 ČL

1Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s nahrubo nasekanými višňovými bonbony a s kakaovými cereáliemi. Dejte do vaničky a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.

2Na polevu smíchejte v rendlíku třešně nebo višně, cukr, citronovou šťávu, vanilku a přidejte 2 lžíce vody. Za občasného míchání vařte 10 minut. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte ke směsi. Za stálého míchání zahřívejte asi minutu do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

3Do pohárů nandejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, višňovou polevou a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC

Polevu můžete podávat i teplou nebo ji – pokud jste milovníky hladké polevy – protřít sítem jako v základním receptu na jahodovou polevu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč