Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2291 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 265 g
Tuky 123 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vášnivě opojný

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
v čokoládě
hrst
kakaové snídaňové cereálie
Na pohár
z tmavé čokolády
Na polevu
třešně 3 hrnky
vypeckované nebo višně
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 ČL

Postup

1

Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s nahrubo nasekanými višňovými bonbony a s kakaovými cereáliemi. Dejte do vaničky a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.

2

Na polevu smíchejte v rendlíku třešně nebo višně, cukr, citronovou šťávu, vanilku a přidejte 2 lžíce vody. Za občasného míchání vařte 10 minut. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte ke směsi. Za stálého míchání zahřívejte asi minutu do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

3

Do pohárů nandejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, višňovou polevou a hoblinami čokolády.

[[nid:26628]]

NĚCO NAVÍC

Polevu můžete podávat i teplou nebo ji – pokud jste milovníky hladké polevy – protřít sítem jako v základním receptu na jahodovou polevu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín