Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár Černý les

Vášnivě opojný

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Pohár

Ingredience

    NA ZMRZLINU

    NA POHÁR

    • 250 ml smetany ke šlehání 
    • hobliny tmavé čokolády

    NA POLEVU

    • 3 hrnky vypeckovaných třešní nebo višní
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička vanilkového extraktu 
    • 1 lžička kukuřičného škrobu 

Příprava jídla

1 Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s nahrubo nasekanými višňovými bonbony a s kakaovými cereáliemi. Dejte do vaničky a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.

Na polevu smíchejte v rendlíku třešně nebo višně, cukr, citronovou šťávu, vanilku a přidejte 2 lžíce vody. Za občasného míchání vařte 10 minut. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte ke směsi. Za stálého míchání zahřívejte asi minutu do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

Do pohárů nandejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, višňovou polevou a hoblinami čokolády.

Základní vanilková zmrzlina

Královnou letních dezertů je zmrzlina. A nejlepší je domácí!

NĚCO NAVÍC

Polevu můžete podávat i teplou nebo ji – pokud jste milovníky hladké polevy – protřít sítem jako v základním receptu na jahodovou polevu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní vanilková zmrzlina

Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Kokosová zmrzlina s ovocnou salsou

Kávová zmrzlina s banány a karamelem

REKLAMA

Přidat komentář