Pohár Černý les

Pohár Černý les

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2291 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 265 g
Tuky 123 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vášnivě opojný

Suroviny

Na zmrzlinu
vanilková zmrzlina 500 ml
višně hrst
v čokoládě
hrst
kakaové snídaňové cereálie
Na pohár
smetana ke šlehání 250 ml
čokoládové hobliny
z tmavé čokolády
Na polevu
třešně 3 hrnky
vypeckované nebo višně
krupicový cukr 100 g
citronová štáva 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 ČL

1Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s nahrubo nasekanými višňovými bonbony a s kakaovými cereáliemi. Dejte do vaničky a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.

2Na polevu smíchejte v rendlíku třešně nebo višně, cukr, citronovou šťávu, vanilku a přidejte 2 lžíce vody. Za občasného míchání vařte 10 minut. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte ke směsi. Za stálého míchání zahřívejte asi minutu do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

3Do pohárů nandejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, višňovou polevou a hoblinami čokolády.

Základní vanilková zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Více

NĚCO NAVÍC

Polevu můžete podávat i teplou nebo ji – pokud jste milovníky hladké polevy – protřít sítem jako v základním receptu na jahodovou polevu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit