Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Pokud jste zázračná semínka chia ještě nezkusili, tohle je skvělý způsob, jak se seznámit.

Vydání: 2015/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ bobtnání
P
Pohár

Ingredience

    NA PUDINK

    • 400 ml kokosového mléka
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu nebo semínka vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
    • 20 g tmavé čokolády, nasekané
    • na kousky
    • 50 g semínek chia (koupíte například v prodejnách s biopotravinami, supermarketech, DM drogeriích nebo např. na www.mixit.cz)

    NA JAHODY

    • 1/2 lžičky vloček agar-agaru (želatiny vhodné i pro vegetariány)
    • 350 g jahod, nakrájených nadrobno
    • 2 lžíce třtinového cukru

    NA DOKONČENÍ

    • hoblinky tmavé čokolády
    • lístky máty nebo meduňky na ozdobení

Příprava jídla

1 Vločky agaru namočte do 100ml vody, trochu promíchejte a nechte nabobtnat; trvá to asi 30 minut.

2 Na pudink: kokosové mléko vlijte spolu s 200ml vody do větší mísy, přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu a míchejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte semínka chia a opět metličkou rozmíchejte. Nechte asi 20 minut nabobtnat. (Pudink je v této fázi potřeba ochutnat a popřípadě přisladit.) Pak jej dejte do lednice vychladnout, bude se s ním lépe pracovat při vrstvení do poháru.

3 Vodu s agarem oslaďte 2 lžícemi cukru, přiveďte k varu, pak vsypte nakrájené jahody a pozvolna vařte 5–7 minut, dokud se jahody zčásti nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.

Na dno sklenice navrstvěte jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a pokračujte až do vypotřebování obou směsí tak, abyste pohár zakončili pudinkem. Posypte hoblinkami čokolády, případně ozdobte lístkem máty či meduňky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Cuketové rolky

Krémový demikát

Krůtí roláda na víně

Šťouchané brambory se špenátem

Nebe v hubě

Květnové menu podle našich čtenářů

30x božské jahody, které si zamilujete

Přidat komentář