Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chia pudink s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1205 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 119 g
Tuky 59 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert bude skvělým zakončením lehkého oběda nebo také sytou snídaní, kterou si můžete připravit do lednice den předem!

Suroviny

nebo jiná rostlinná alternativa mléka
med 2 PL
nebo oblíbený sirup
borůvky 1 hrnek
jahody 1 hrnek
tmavá čokoláda
hobliny, na ozdobení

Postup

1

Do velké mísy nalijte mléko a med, pořádně zamíchejte, poté přidejte chia semínka a znovu důkladně míchejte. Nechte 2–3 minuty usadit a znovu směs promíchejte. Poté zakryjte nádobu potravinářskou fólií a uskladněte ji na noc do lednice. Minimální doba chlazení v lednici je 4 hodiny.

2

Druhý den oddělte asi třetinu chia pudinku a přemístěte ji společně s borůvkami do mixéru, promixujte a rozdělte rovnoměrně do skleniček. Polovinu ze zbylé směsi dejte opět do mixéru, přidejte jahody (část odložte na ozdobení) a promixujte. Do skleniček rozdělte jako druhou vrstvu neochucený chia pudink a zakončete vrstvou pudinku s jahodami. Dozdobte odloženými jahodami a kvalitní čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...