Chia pudink s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1205 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 119 g
Tuky 59 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert bude skvělým zakončením lehkého oběda nebo také sytou snídaní, kterou si můžete připravit do lednice den předem!

Suroviny

mandlové mléko 6 hrnků
nebo jiná rostlinná alternativa mléka
med 2 PL
nebo oblíbený sirup
chia semínka 0.75 hrnku
borůvky 1 hrnek
jahody 1 hrnek
tmavá čokoláda
hobliny, na ozdobení

1 Do velké mísy nalijte mléko a med, pořádně zamíchejte, poté přidejte chia semínka a znovu důkladně míchejte. Nechte 2–3 minuty usadit a znovu směs promíchejte. Poté zakryjte nádobu potravinářskou fólií a uskladněte ji na noc do lednice. Minimální doba chlazení v lednici je 4 hodiny.

2 Druhý den oddělte asi třetinu chia pudinku a přemístěte ji společně s borůvkami do mixéru, promixujte a rozdělte rovnoměrně do skleniček. Polovinu ze zbylé směsi dejte opět do mixéru, přidejte jahody (část odložte na ozdobení) a promixujte. Do skleniček rozdělte jako druhou vrstvu neochucený chia pudink a zakončete vrstvou pudinku s jahodami. Dozdobte odloženými jahodami a kvalitní čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit