Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chia pudink s čokoládou

Dezert bude skvělým zakončením l ehkého oběda nebo také sytou snídaní, kterou si můžete připravit do lednice den předem!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4–6 porcí
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
P
Pohár

Ingredience

    • 6 hrnků mandlového nebo jiného rostlinného mléka podle chuti
    • 2 lžíce medu či oblíbeného sirupu
    • 3/4 hrnku chia semínek
    • 1 hrnek borůvek
    • 1 hrnek jahod
    • hobliny z tmavé čokolády (70%) na ozdobení

Příprava jídla

1 Do velké mísy nalijte mléko a med, pořádně zamíchejte, poté přidejte chia semínka a znovu důkladně míchejte. Nechte 2–3 minuty usadit a znovu směs promíchejte. Poté zakryjte nádobu potravinářskou fólií a uskladněte ji na noc do lednice. Minimální doba chlazení v lednici je 4 hodiny.

2 Druhý den oddělte asi třetinu chia pudinku a přemístěte ji společně s borůvkami do mixéru, promixujte a rozdělte rovnoměrně do skleniček. Polovinu ze zbylé směsi dejte opět do mixéru, přidejte jahody (část odložte na ozdobení) a promixujte. Do skleniček rozdělte jako druhou vrstvu neochucený chia pudink a zakončete vrstvou pudinku s jahodami. Dozdobte odloženými jahodami a kvalitní čokoládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Malinové chia řezy

Banánový cheesecake

Veganská čokoládová buchta

Fitness kuličky

Přidat komentář