Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chia pudink s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1205 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 119 g
Tuky 59 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert bude skvělým zakončením lehkého oběda nebo také sytou snídaní, kterou si můžete připravit do lednice den předem!

Související recepty

Suroviny

nebo jiná rostlinná alternativa mléka
med 2 PL
nebo oblíbený sirup
borůvky 1 hrnek
jahody 1 hrnek
tmavá čokoláda
hobliny, na ozdobení

Postup

1

Do velké mísy nalijte mléko a med, pořádně zamíchejte, poté přidejte chia semínka a znovu důkladně míchejte. Nechte 2–3 minuty usadit a znovu směs promíchejte. Poté zakryjte nádobu potravinářskou fólií a uskladněte ji na noc do lednice. Minimální doba chlazení v lednici je 4 hodiny.

2

Druhý den oddělte asi třetinu chia pudinku a přemístěte ji společně s borůvkami do mixéru, promixujte a rozdělte rovnoměrně do skleniček. Polovinu ze zbylé směsi dejte opět do mixéru, přidejte jahody (část odložte na ozdobení) a promixujte. Do skleniček rozdělte jako druhou vrstvu neochucený chia pudink a zakončete vrstvou pudinku s jahodami. Dozdobte odloženými jahodami a kvalitní čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín