0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chia pudink s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1205 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 119 g
Tuky 59 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert bude skvělým zakončením lehkého oběda nebo také sytou snídaní, kterou si můžete připravit do lednice den předem!

Suroviny

nebo jiná rostlinná alternativa mléka
med 2 PL
nebo oblíbený sirup
borůvky 1 hrnek
jahody 1 hrnek
tmavá čokoláda
hobliny, na ozdobení

1 Do velké mísy nalijte mléko a med, pořádně zamíchejte, poté přidejte chia semínka a znovu důkladně míchejte. Nechte 2–3 minuty usadit a znovu směs promíchejte. Poté zakryjte nádobu potravinářskou fólií a uskladněte ji na noc do lednice. Minimální doba chlazení v lednici je 4 hodiny.

2 Druhý den oddělte asi třetinu chia pudinku a přemístěte ji společně s borůvkami do mixéru, promixujte a rozdělte rovnoměrně do skleniček. Polovinu ze zbylé směsi dejte opět do mixéru, přidejte jahody (část odložte na ozdobení) a promixujte. Do skleniček rozdělte jako druhou vrstvu neochucený chia pudink a zakončete vrstvou pudinku s jahodami. Dozdobte odloženými jahodami a kvalitní čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč