Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (41)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 697 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 133 g
Tuky 8 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud jste zázračná semínka chia ještě nezkusili, tohle je skvělý způsob, jak se seznámit.

Suroviny

Na pudink
kokosové mléko 400 ml
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 PL
tmavá čokoláda 20 g
nasekaná na kousky
50 g
semínka chia
Na jahody
1
vločky agar-agar
jahody 350 g
nakrájená nadrobno
třtinový cukr 2 PL
tmavá čokoláda
máta nebo meduňka na ozdobení

1 Vločky agaru namočte do 100ml vody, trochu promíchejte a nechte nabobtnat; trvá to asi 30 minut.

2 Na pudink: kokosové mléko vlijte spolu s 200ml vody do větší mísy, přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu a míchejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte semínka chia a opět metličkou rozmíchejte. Nechte asi 20 minut nabobtnat. (Pudink je v této fázi potřeba ochutnat a popřípadě přisladit.) Pak jej dejte do lednice vychladnout, bude se s ním lépe pracovat při vrstvení do poháru.

3 Vodu s agarem oslaďte 2 lžícemi cukru, přiveďte k varu, pak vsypte nakrájené jahody a pozvolna vařte 5–7 minut, dokud se jahody zčásti nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.

Na dno sklenice navrstvěte jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a pokračujte až do vypotřebování obou směsí tak, abyste pohár zakončili pudinkem. Posypte hoblinkami čokolády, případně ozdobte lístkem máty či meduňky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit