Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

3.9/5 Počet hodnocení: 80
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 139 g
Tuky 24 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste zázračná semínka chia ještě nezkusili, tohle je skvělý způsob, jak se seznámit.

Suroviny

Na pudink
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
nebo semínka vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
tmavá čokoláda 20 g
nasekaná na kousky
Na jahody
agar ½ ČL
vločky
jahody 350 g
nadrobno
třtinový cukr 2 PL
Na dokončení
máta lístky
nebo meduňka na ozdobení

Postup

1

Vločky agaru namočte do 100ml vody, trochu promíchejte a nechte nabobtnat; trvá to asi 30 minut.

2

Na pudink: kokosové mléko vlijte spolu s 200ml vody do větší mísy, přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu a míchejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte semínka chia a opět metličkou rozmíchejte.

3

Nechte asi 20 minut nabobtnat. (Pudink je v této fázi potřeba ochutnat a popřípadě přisladit.)

4

Pak jej dejte do lednice vychladnout, bude se s ním lépe pracovat při vrstvení do poháru.

5

Vodu s agarem oslaďte 2 lžícemi cukru, přiveďte k varu, pak vsypte nakrájené jahody a pozvolna vařte 5–7 minut, dokud se jahody zčásti nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.

6

Na dno sklenice navrstvěte jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a pokračujte až do vypotřebování obou směsí tak, abyste pohár zakončili pudinkem. Posypte hoblinkami čokolády, případně ozdobte lístkem máty či meduňky. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč