Pokud jste zázračná chia semínka ještě nezkusili, tohle je skvělý způsob, jak se seznámit. Bezlaktózový a bezlepkový dezert, proložený osvěžující jahodovou vrstvou. Recept na chia pudink je snadný a příště můžete jahody vyměnit za maliny, mango nebo třeba borůvky.
Suroviny
Postup
Vločky agaru namočte do 100 ml vody, trochu promíchejte a nechte nabobtnat; trvá to asi 30 minut.
Na pudink: kokosové mléko vlijte spolu s 200 ml vody do větší mísy, přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu a míchejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte semínka chia a opět metličkou rozmíchejte.
Nechte asi 20 minut nabobtnat. (Pudink je v této fázi potřeba ochutnat a popřípadě přisladit.)
Pak jej dejte do lednice vychladnout, bude se s ním lépe pracovat při vrstvení do poháru.
Vodu s agarem oslaďte 2 lžícemi cukru, přiveďte k varu, pak vsypte nakrájené jahody a pozvolna vařte 5–7 minut, dokud se jahody zčásti nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.
Na dno sklenice navrstvěte jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a pokračujte až do vypotřebování obou směsí tak, abyste pohár zakončili pudinkem. Posypte hoblinkami čokolády, případně ozdobte lístkem máty či meduňky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Květnové menu podle našich čtenářů(8 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Delikátní dezerty bez lepku: Jak dosáhnout dokonalé chuti a konzistence?(34 receptů )