Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

3.8/5 Počet hodnocení: 90
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 139 g
Tuky 24 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste zázračná chia semínka ještě nezkusili, tohle je skvělý způsob, jak se seznámit. Bezlaktózový a bezlepkový dezert, proložený osvěžující jahodovou vrstvou. Recept na chia pudink je snadný a příště můžete jahody vyměnit za maliny, mango nebo třeba borůvky.

Související recepty

Suroviny

Na pudink
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
nebo semínka vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
tmavá čokoláda 20 g
nasekaná na kousky
Na jahody
agar ½ ČL
vločky
jahody 350 g
nadrobno
třtinový cukr 2 PL
Na dokončení
máta lístky
nebo meduňka na ozdobení

Postup

1

Vločky agaru namočte do 100 ml vody, trochu promíchejte a nechte nabobtnat; trvá to asi 30 minut.

2

Na pudink: kokosové mléko vlijte spolu s 200 ml vody do větší mísy, přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu a míchejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte semínka chia a opět metličkou rozmíchejte.

3

Nechte asi 20 minut nabobtnat. (Pudink je v této fázi potřeba ochutnat a popřípadě přisladit.)

4

Pak jej dejte do lednice vychladnout, bude se s ním lépe pracovat při vrstvení do poháru.

5

Vodu s agarem oslaďte 2 lžícemi cukru, přiveďte k varu, pak vsypte nakrájené jahody a pozvolna vařte 5–7 minut, dokud se jahody zčásti nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.

6

Na dno sklenice navrstvěte jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a pokračujte až do vypotřebování obou směsí tak, abyste pohár zakončili pudinkem. Posypte hoblinkami čokolády, případně ozdobte lístkem máty či meduňky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...