0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový chia pudink s banánem a lískovými oříšky

 Čokoládový chia pudink s banánem a lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový chia pudink s banánem a lískovými oříšky

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 780 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 73 g
Tuky 38 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proč se ráno odbýt jen namazaným pečivem? Tenhle pudink je připravený stejně rychle, přitom vašemu tělu dodá tolik živin! Stačí si večer vzpomenout namočit chia semínka do mléka a ráno už jen efektně naservírovat do skleniček. Pohárky plné zdraví jsou ovšem nejen skvělým startem do nového dne, ale obstojí i jako dezert v rámci lehčího menu.

Suroviny

banány 1 ks
zralý
kakao holandského typu 1 PL
sůl 1 špetka
mléko 250 ml
plnotučné (viz Něco navíc)
chia semínka 4 PL
K podávání
banány 1 ks
zralý
lískové oříšky 1 hrst
nasekané
med
tekutý, podle chuti

Postup

1

Oloupejte jeden banán, v misce ho rozmačkejte vidličkou a smíchejte s holandským kakaem a špetkou soli. Přilijte mléko a důkladně rozmíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky kakaa. Nakonec vmíchejte chia semínka. Připravenou směs v misce zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do lednice, chia semínka na sebe navážou všechnu tekutinu, nabobtnají a vytvoří tak konzistenci pudinku.

2

Ráno oloupejte druhý banán, podélně ho přepulte a pak rozkrájejte na třetiny. Kousky banánu přitiskněte ke stěnám 2 až 3 servírovacích skleniček. Pudink vyndejte z lednice, promíchejte a rozdělte do skleniček. Ozdobte nasekanými lískovými oříšky, pokapejte medem podle chuti a podávejte.

NĚCO NAVÍC
My jsme použili kravské plnotučné mléko, ale tento recept můžete přizpůsobit i lidem s intolerancí laktózy a nahradit jej bezlaktózovou či rostlinnou alternativou mléka, jakou máte rádi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit