Od sladkého nebe vás dělí pouze jedna lžička!
Suroviny
1 Mléko, smetanu, pomerančovou kůru a skořici přiveďte k varu, odstavte, zakryjte pokličkou a nechte 30 minut louhovat. Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Mléčnou směs přiveďte zpět k varu, nechte lehce zchladnout a poté ji za stálého míchání tenkým pramínkem přes sítko vlijte k žloutkové směsi. Pomerančovou kůru a skořici vyhoďte. Směs vlijte zpět do rendlíku a opatrně za stálého míchání zahřívejte na velmi malém plameni, dokud lehce nezhoustne. Horkou směsí zalijte čokoládu v misce a míchejte, dokud se nerozpustí.
2 Hotový krém rozdělte do 4–6 vhodných skleniček, šálků či mističek a uložte na 3–4 hodiny do lednice, aby zcela ztuhl.
3 Sherry vlijte do malého rendlíku, přidejte cukr a pomerančovou kůru a vařte, dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci a její objem se nezmenší na cca 1/3. Nechte vychladnout. Pokud nechcete ihned použít, uložte do lednice. Drcené kakaové boby smíchejte s jedlým zlatým prachem.
4 Před podáváním krém ozdobte kopečkem šlehačky, polijte sirupem a posypte zlatými kakaovými boby.
NĚCO NAVÍC
Jedlý zlatý prach seženete v prodejnách s potřebami pro cukráře.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media