0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kornoutky s papájou

Kornoutky s papájou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 134 g
Tuky 0 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení chuti ryze domácího a exotického ovoce dělá divy! Zkuste to taky!

Suroviny

krupicový cukr 60 g
papája 450 g
oloupaná, zbavená jadérek, nakrájená
ostružiny 1 hrnek
zhruba 15 - 18 plodů

Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte; nechte stranou vychladnout. 

Papáju dejte do robotu a rozmixujte ji dohladka; pak ji ještě propasírujte přes jemné sítko. Pokud budete dávat do receptu ostružiny (zmrzlina bude mít tmavší barvu), také je propasírujte a pak smíchejte s papájou, cukrovou vodou a jednou lžící propasírovaných semínek (zbytek semínek můžete vyhodit). Směsí naplňte deset kornoutků vyrobených třeba z tužších kancelářských desek, doprostřed zabodněte dřívko a dejte na čtyři hodiny mrazit.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit