Zelené mango a papája jsou trochu nakyslejší než ty běžné, a proto se dobře doplňují se zálivkou s rybí omáčkou. Doplníte-li salát plátky hovězí roštěné propečené medium rare, promění se z přílohy v úžasnou letní večeři.
Suroviny
citronová tráva
1
stéblo, nakrájené našikmo na velmi tenké plátky
šalotka
4
ks
přepůlené a nakrájené na tenká půlkolečka
listy kafirové limety
5
listů
na tenké nudličky
máta
2
hrsti
koriandr čerstvý
2
hrsti
mango
100
g
zelené, nakrájeného na tenké nudličky
papája
100
g
zelená, nakrájené na tenké nudličky
okurka
50
g
oloupané, semínka odstraněná, nakrájené na tenké nudličky
fazolky zelené
2
hrsti
spařenéné
Na zálivku
česnek
2
stroužky
rozmáčknuté plochou stranou nože a nasekané nadrobno
chilli paprička
2
ks
sladká červená, zbaveneá semínek a nakrájeneá na tenké nudličky
palmový cukr
1
PL
nastrouhaný
limetová šťáva
60
ml
rybí omáčka
2
PL
Postup
1
Smíchejte všechny přísady na zálivku a odložte. Na salát dejte do mísy citronovou trávu, šalotku, listy kafirové limety, mátu, koriandr, mango, papáju, okurku a fazolky. Zlehka promíchejte se zálivkou. Ihned podávejte.