Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s mangem a papájou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 728 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 129 g
Tuky 8 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené mango a papája jsou trochu nakyslejší než ty běžné, a proto se dobře doplňují se zálivkou s rybí omáčkou. Doplníte-li salát plátky hovězí roštěné propečené medium rare, promění se z přílohy v úžasnou letní večeři. 

Suroviny

citronová tráva 1
stéblo, nakrájené našikmo na velmi tenké plátky
přepůlené a nakrájené na tenká půlkolečka
listy kafirové limety 5 listů
na tenké nudličky
máta 2 hrsti
koriandr čerstvý 2 hrsti
mango 100 g
zelené, nakrájeného na tenké nudličky
papája 100 g
zelená, nakrájené na tenké nudličky
oloupané, semínka odstraněná, nakrájené na tenké nudličky
fazolky zelené 2 hrsti
spařenéné
Na zálivku
česnek 2 stroužky
rozmáčknuté plochou stranou nože a nasekané nadrobno
sladká červená, zbaveneá semínek a nakrájeneá na tenké nudličky
palmový cukr 1 PL
nastrouhaný
limetová šťáva 60 ml
rybí omáčka 2 PL

Postup

1

Smíchejte všechny přísady na zálivku a odložte. Na salát dejte do mísy citronovou trávu, šalotku, listy kafirové limety, mátu, koriandr, mango, papáju, okurku a fazolky. Zlehka promíchejte se zálivkou. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín