Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 411 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 77 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené mango a papája jsou trochu nakyslejší než ty běžné, a proto se dobře doplňují se zálivkou s rybí omáčkou. Doplníte-li salát plátky hovězí roštěné propečené medium rare, promění se z přílohy v úžasnou letní večeři. 

Související recepty

Salsa verde

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně...

Suroviny

citronová tráva 1
nakrájené našikmo na velmi tenké plátky
šalotka 4 ks
přepůlené a nakrájené na tenká půlkolečka
5
kafírová limeta nakrájených na tenké nudličky
máta 2 hrsti
koriandr 2 hrsti
100 g
zelené mango nakrájeného na tenké nudličky
100 g
zelená papája nakrájené na tenké nudličky
50 g
salátové okurky oloupané, semínka odstraněná, nakrájené na tenké nudličky
fazolky zelené 2 hrsti
spařené
Na zálivku
česnek 2 stroužky
rozmáčknuté plochou stranou nože a nasekané nadrobno
2 ks
sladká červená chilli paprička zbavené semínek a nakrájené na tenké nudličky
palmový cukr 1 PL
nastrouhaný
limetová šťáva 60 ml
rybí omáčka 2 PL

1 Smíchejte všechny přísady na zálivku a odložte. Na salát dejte do mísy citronovou trávu, šalotku, listy kafirové limety, mátu, koriandr, mango, papáju, okurku a fazolky. Zlehka promíchejte se zálivkou. Ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit