0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 411 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 77 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelené mango a papája jsou trochu nakyslejší než ty běžné, a proto se dobře doplňují se zálivkou s rybí omáčkou. Doplníte-li salát plátky hovězí roštěné propečené medium rare, promění se z přílohy v úžasnou letní večeři. 

Suroviny

citronová tráva 1
nakrájené našikmo na velmi tenké plátky
šalotka 4 ks
přepůlené a nakrájené na tenká půlkolečka
5
kafírová limeta nakrájených na tenké nudličky
máta 2 hrsti
koriandr 2 hrsti
100 g
zelené mango nakrájeného na tenké nudličky
100 g
zelená papája nakrájené na tenké nudličky
50 g
salátové okurky oloupané, semínka odstraněná, nakrájené na tenké nudličky
fazolky zelené 2 hrsti
spařené
Na zálivku
česnek 2 stroužky
rozmáčknuté plochou stranou nože a nasekané nadrobno
2 ks
sladká červená chilli paprička zbavené semínek a nakrájené na tenké nudličky
palmový cukr 1 PL
nastrouhaný
limetová šťáva 60 ml
rybí omáčka 2 PL

1 Smíchejte všechny přísady na zálivku a odložte. Na salát dejte do mísy citronovou trávu, šalotku, listy kafirové limety, mátu, koriandr, mango, papáju, okurku a fazolky. Zlehka promíchejte se zálivkou. Ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit