Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláčky s plněným okrajem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné Na 20 koláčů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9446 kcal
Bílkoviny 373 g
Sacharidy 1181 g
Tuky 399 g
Vláknina 134 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud občas hudrujete, že kynuté koláče mají moc silný okraj a málo náplně, už nebudete! Hned při prvním kousnutí totiž zjistíte, že okraj na první pohled obyčejného koláčku z kynutého těsta s tvarohem, povidly a drobenkou je štědře plněný makovou náplní. Recept na koláčky s plněným okrajem je tu pro všechny, kteří milují hodně náplně a méně těsta. 

Suroviny

mléko 250 ml
droždí čerstvé 25 g
slunečnicový olej 3 PL
sůl
vejce 1 ks
prošlehané, na potření
Na makovou náplň
mák mletý 300 g
mléko 400 ml
rum 100 ml
tuzemák
mletá
najemno nastrouhaná
švestková povidla 200 g
Na tvarohovou náplň
nebo podle chuti
vanilka 1 špetka
mletá
vejce 1 ks
Na drobenku
máslo 100 g
studené
Na dokončení
švestková povidla 200 g
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

Postup

1

Do mísy dejte mléko, cukr, droždí a promíchejte. Přisypte obě mouky a vanilkový cukr, přidejte žloutky, máslo, olej, sůl
a vypracujte hladké těsto. Nechte zakryté čistou utěrkou vykynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

2

Na makovou náplň dejte do rendlíku všechny ingredience a svařte na hustou náplň.

3

Na tvarohovou náplň promíchejte všechny suroviny, na dro- benku vše promněte mezi prsty. Obě náplně i povidla si dejte
do cukrářského sáčku.

4

Vykynuté těsto rozdělte na 20 kousků, každý kousek vytvarujte do kuličky a nechte 5 minut odpočinout. Každou kuličku rozválejte na tenkou placku, zhruba 0,5 cm silnou (lze i méně), ve středu si například pomocí menšího dezertního talířku nebo většího vykrajovátka naznačte kruh. Podél něj naneste makovou náplň a přehněte přes ni těsto. Tak vznikne okraj. Doprostřed pak naneste povidla a kolem dejte tvarohovou náplň. Okraje potřete vajíčkem a koláče posypte drobenkou. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 20–25 minut dozlatova. Poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč