Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 96 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Znáte rukolu jenom čerstvou jako součást salátů? Díky receptu na originální party pohoštění naší čtenářky Martiny Lancingerové rychle pochopíte, že jste jí podceňovali a její využítí je daleko širší. Sama autorka tyhle trubičky miluje i proto, že je možné je různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.

Suroviny

rukola 75 g
pomazánkové máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
máslo 25 g
tymián 1 ČL
sušený
Na náplň
tvaroh 180 g
měkký
uzený losos 50 g
nakrájený najemno
citronová štáva 1 ČL
kopr 1 PL
nasekaný plus na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 180°C. Rukolu spařte vroucí vodou a ihned zchlaďte ve studené vodě. Nechte ji okapat, vymačkejte ještě zbytek vody a rozmixujte s pomazánkovým máslem.

2 V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo, rozemnutý tymián a rozmixovanou rukolu a vypracujte těsto.

3 Těsto rozválejte na asi 3mm plát (nejlépe mezi potravinářskými fóliemi) a nakrájejte na pruhy cca 2x10cm. Kovové trubičky na kornoutky či kremrole lehce potřete máslem a oviňte proužky těsta. Pečte 20 minut, ještě horké stáhněte a nechte vychladnout.

4 Všechny suroviny na náplň smíchejte, pří- padně dosolte. Pomocí zdobicího sáčku naplňte kornoutky. Ozdobte snítkami kopru. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit