Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 96 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte rukolu jenom čerstvou jako součást salátů? Díky receptu na originální party pohoštění naší čtenářky Martiny Lancingerové rychle pochopíte, že jste jí podceňovali a její využítí je daleko širší. Sama autorka tyhle trubičky miluje i proto, že je možné je různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
tymián 1 ČL
sušený
Na náplň
tvaroh 180 g
měkký
nakrájený najemno
kopr 1 PL
nasekaný plus na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Rukolu spařte vroucí vodou a ihned zchlaďte ve studené vodě. Nechte ji okapat, vymačkejte ještě zbytek vody a rozmixujte s pomazánkovým máslem.

2

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo, rozemnutý tymián a rozmixovanou rukolu a vypracujte těsto.

3

Těsto rozválejte na asi 3mm plát (nejlépe mezi potravinářskými fóliemi) a nakrájejte na pruhy cca 2x10cm. Kovové trubičky na kornoutky či kremrole lehce potřete máslem a oviňte proužky těsta. Pečte 20 minut, ještě horké stáhněte a nechte vychladnout.

4

Všechny suroviny na náplň smíchejte, pří- padně dosolte. Pomocí zdobicího sáčku naplňte kornoutky. Ozdobte snítkami kopru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...