0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

3.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 96 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte rukolu jenom čerstvou jako součást salátů? Díky receptu na originální party pohoštění naší čtenářky Martiny Lancingerové rychle pochopíte, že jste jí podceňovali a její využítí je daleko širší. Sama autorka tyhle trubičky miluje i proto, že je možné je různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
máslo 25 g
tymián 1 ČL
sušený
Na náplň
tvaroh 180 g
měkký
nakrájený najemno
citronová šťáva 1 ČL
kopr 1 PL
nasekaný plus na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 180°C. Rukolu spařte vroucí vodou a ihned zchlaďte ve studené vodě. Nechte ji okapat, vymačkejte ještě zbytek vody a rozmixujte s pomazánkovým máslem.

2 V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo, rozemnutý tymián a rozmixovanou rukolu a vypracujte těsto.

3 Těsto rozválejte na asi 3mm plát (nejlépe mezi potravinářskými fóliemi) a nakrájejte na pruhy cca 2x10cm. Kovové trubičky na kornoutky či kremrole lehce potřete máslem a oviňte proužky těsta. Pečte 20 minut, ještě horké stáhněte a nechte vychladnout.

4 Všechny suroviny na náplň smíchejte, pří- padně dosolte. Pomocí zdobicího sáčku naplňte kornoutky. Ozdobte snítkami kopru. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč