Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 96 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte rukolu jenom čerstvou jako součást salátů? Díky receptu na originální party pohoštění naší čtenářky Martiny Lancingerové rychle pochopíte, že jste jí podceňovali a její využítí je daleko širší. Sama autorka tyhle trubičky miluje i proto, že je možné je různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.

Suroviny

rukola 75 g
pomazánkové máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
máslo 25 g
tymián 1 ČL
sušený
Na náplň
tvaroh 180 g
měkký
uzený losos 50 g
nakrájený najemno
citronová štáva 1 ČL
kopr 1 PL
nasekaný plus na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 180°C. Rukolu spařte vroucí vodou a ihned zchlaďte ve studené vodě. Nechte ji okapat, vymačkejte ještě zbytek vody a rozmixujte s pomazánkovým máslem.

2 V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo, rozemnutý tymián a rozmixovanou rukolu a vypracujte těsto.

3 Těsto rozválejte na asi 3mm plát (nejlépe mezi potravinářskými fóliemi) a nakrájejte na pruhy cca 2x10cm. Kovové trubičky na kornoutky či kremrole lehce potřete máslem a oviňte proužky těsta. Pečte 20 minut, ještě horké stáhněte a nechte vychladnout.

4 Všechny suroviny na náplň smíchejte, pří- padně dosolte. Pomocí zdobicího sáčku naplňte kornoutky. Ozdobte snítkami kopru. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit