Stačí pár surovin a do čtvrt hodinky máte hotový skvělý oběd. Pokud úplně neholdujete uzené makrele, zkuste třeba uzené kuřecí stehno nebo tofu.
Suroviny
fazole bílé
400
g
konzerva
olivový olej
2
PL
vinný ocet bílý
1
PL
křenová pasta
0.5
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
2
PL
nasekaná
cibule červená
0.25
ks
nadrobno
1
uzená makrela zbavená všech kostí
citron
klínky, k podávání
1 Fazole vsypte do cedníku, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V misce prošlehejte olivový olej, vinný ocet a smetanový křen. Dochuťte solí a pepřem. Přisypte fazole, petrželku, červenou cibuli a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček a navrch položte filety z makrely a klínky citronu.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media