Stačí pár surovin a do čtvrt hodinky máte hotový skvělý oběd. Pokud úplně neholdujete uzené makrele, zkuste třeba uzené kuřecí stehno nebo tofu.
Suroviny
fazole bílé
400
g
1 konzerva
olivový olej
2
PL
vinný ocet bílý
1
PL
křenová pasta
½
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
2
PL
hladkolistá, nasekaná
cibule červená
¼
ks
nadrobno
makrela
2
filety
uzená, zbavená všech kostí
klínky, k podávání
Postup
1
Fazole vsypte do cedníku, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V misce prošlehejte olivový olej, vinný ocet a smetanový křen. Dochuťte solí a pepřem. Přisypte fazole, petrželku, červenou cibuli a promíchejte.
2
Rozdělte do dvou krabiček a navrch položte filety z makrely a klínky citronu.