0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krabička s uzenou makrelou a fazolemi

Krabička s uzenou makrelou a fazolemi

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1638 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 247 g
Tuky 32 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí pár surovin a do čtvrt hodinky máte hotový skvělý oběd. Pokud úplně neholdujete uzené makrele, zkuste třeba uzené kuřecí stehno nebo tofu.

Suroviny

fazole bílé 400 g
konzerva
olivový olej 2 PL
vinný ocet bílý 1 PL
křenová pasta 0.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
nasekaná
cibule červená 0.25 ks
nadrobno
1
uzená makrela zbavená všech kostí
citron
klínky, k podávání

1 Fazole vsypte do cedníku, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V misce prošlehejte olivový olej, vinný ocet a smetanový křen. Dochuťte solí a pepřem. Přisypte fazole, petrželku, červenou cibuli a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček a navrch položte filety z makrely a klínky citronu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit