Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Proteinový box

Tak trochu jiná čočka s vejcem – svěží, lehká... Můžete si ji dát jako studený salát, ale je výborná i zatepla.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Luštěniny

Ingredience

    • 2 vejce
    • 100 g zelených fazolek
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 425 ml konzerva čočky, slitá a propláchnutá
    • 3 jarní cibulky, nadrobno
    • 1 kuřecí prso, pošírované a nakrájené na plátky

Příprava jídla

1 Vejce uvařte natvrdo: Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte 6–7 minut,ihned po uvaření je vložte do studené vody a oloupejte.

2 Fazolky vařte v osolené vodě 2 minuty, poté je slijte a dejte do ledové vody, aby si udržely barvu a křupavost. V míse prošlehejte olivový olej, vinný ocet a dijonskou hořčici. Přidejte fazolky, čočku, cibulku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček. Vejce přepulte a spolu s kuřecím masem rozdělte do krabiček.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krabička s uzenou makrelou a fazolemi

Asijská krabička s krevetami a avokádem

Krabička s hummusem a falafelem

REKLAMA

Přidat komentář