Proteinový box

Proteinový box

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2261 kcal
Bílkoviny 158 g
Cukr 268 g
Tuky 56 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiná čočka s vejcem – svěží, lehká... Můžete si ji dát jako studený salát, ale je výborná i zatepla.

Suroviny

vejce 2 ks
fazolky zelené 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
vinný ocet červený 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
čočka 425 ml
konzerva, slitá, propláchnutá
jarní cibulka 3 ks
nadrobno
kuřecí prsa 1 ks
pošírované a na nakrájené na plátky

1 Vejce uvařte natvrdo: Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte 6–7 minut,ihned po uvaření je vložte do studené vody a oloupejte.

2 Fazolky vařte v osolené vodě 2 minuty, poté je slijte a dejte do ledové vody, aby si udržely barvu a křupavost. V míse prošlehejte olivový olej, vinný ocet a dijonskou hořčici. Přidejte fazolky, čočku, cibulku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček. Vejce přepulte a spolu s kuřecím masem rozdělte do krabiček.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit