
Proteinový box
Tak trochu jiná čočka s vejcem – svěží, lehká... Můžete si ji dát jako studený salát, ale je výborná i zatepla.
Vydání: 2019/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 vejce
- 100 g zelených fazolek
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 425 ml konzerva čočky, slitá a propláchnutá
- 3 jarní cibulky, nadrobno
- 1 kuřecí prso, pošírované a nakrájené na plátky
Příprava jídla
1 Vejce uvařte natvrdo: Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte 6–7 minut,ihned po uvaření je vložte do studené vody a oloupejte.
2 Fazolky vařte v osolené vodě 2 minuty, poté je slijte a dejte do ledové vody, aby si udržely barvu a křupavost. V míse prošlehejte olivový olej, vinný ocet a dijonskou hořčici. Přidejte fazolky, čočku, cibulku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte do dvou krabiček. Vejce přepulte a spolu s kuřecím masem rozdělte do krabiček.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář