Králík na jablkách

Králík na jablkách

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 529 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 84 g
Tuky 9 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek jablek v domácnosti. S bramborovým knedlíkem si oblibu získal okamžitě,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová ml. 

Související recepty

Suroviny

králičí maso 1 ks
kmín celý
sůl
jablka 6 ks
pěkná malá, omytá
100 g
gazdovská slanina lze nahradit jinou dobrou slaninou
šalvěj 1 svazek
lze nahradit majoránkou

1 Troubu vyhřejte na 200 °C. Králíka osušte, chcete-li, naporcujte, okmínujte, osolte, dejte do pekáče s víkem, obložte jablky (klidně úplně celými), plátky slaniny a šalvějí či majoránkou – část lze vsunout spolu s 1 jablkem do břišní dutiny, pokud se rozhodnete králíka neporcovat. 

2 Přiklopte, vložte do trouby, snižte teplotu na 170 °C a pečte do měkka a šťavnata, počítejte nejméně 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujte, případně podlijte trochou vody, ale při dobře těsnícím víku to nebude třeba. Na konci můžete chvilku dopéct odklopené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit