„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek jablek v domácnosti. S bramborovým knedlíkem si oblibu získal okamžitě,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová ml.
1 Troubu vyhřejte na 200 °C. Králíka osušte, chcete-li, naporcujte, okmínujte, osolte, dejte do pekáče s víkem, obložte jablky (klidně úplně celými), plátky slaniny a šalvějí či majoránkou – část lze vsunout spolu s 1 jablkem do břišní dutiny, pokud se rozhodnete králíka neporcovat.
2 Přiklopte, vložte do trouby, snižte teplotu na 170 °C a pečte do měkka a šťavnata, počítejte nejméně 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujte, případně podlijte trochou vody, ale při dobře těsnícím víku to nebude třeba. Na konci můžete chvilku dopéct odklopené.