Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík na jablkách
Králík na jablkách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík na jablkách

3.6/5 Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 903 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 110 g
Tuky 18 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek jablek v domácnosti. S bramborovým knedlíkem si oblibu získal okamžitě,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová ml. 

Suroviny

celý králík
celý
sůl
pěkná, malá, omytá
slanina 150 g
gazdovská nebo jiná dobrá slanina
šalvěj 1 svazek
lze nahradit majoránkou

Postup

1

Troubu vyhřejte na 200 °C. Králíka osušte, chcete-li, naporcujte, okmínujte, osolte, dejte do pekáče s víkem, obložte jablky (klidně úplně celými), plátky slaniny a šalvějí či majoránkou – část lze vsunout spolu s 1 jablkem do břišní dutiny, pokud se rozhodnete králíka neporcovat.

2

Přiklopte, vložte do trouby, snižte teplotu na 170 °C a pečte do měkka a šťavnata, počítejte nejméně 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujte, případně podlijte trochou vody, ale při dobře těsnícím víku to nebude třeba. Na konci můžete chvilku dopéct odklopené.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín