Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík na jablkách

„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek jablek v domácnosti. S bramborovým knedlíkem si oblibu získal okamžitě,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová ml. 

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 1 králík
    • celý kmín
    • sůl
    • 6–8 pěkných malých jablek, omytých
    • 100–150 g gazdovské nebo jiné dobré slaniny
    • 1 svazek čerstvé šalvěje nebo majoránky

Příprava jídla

1 Troubu vyhřejte na 200 °C. Králíka osušte, chcete-li, naporcujte, okmínujte, osolte, dejte do pekáče s víkem, obložte jablky (klidně úplně celými), plátky slaniny a šalvějí či majoránkou – část lze vsunout spolu s 1 jablkem do břišní dutiny, pokud se rozhodnete králíka neporcovat. 

2 Přiklopte, vložte do trouby, snižte teplotu na 170 °C a pečte do měkka a šťavnata, počítejte nejméně 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujte, případně podlijte trochou vody, ale při dobře těsnícím víku to nebude třeba. Na konci můžete chvilku dopéct odklopené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na smetaně à la zajíc podle Viléma Vrabce

Králičí karbanátky

Obalované králičí řízky

Přidat komentář