Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo ministerstvo školství v roce 1929. My se k němu bez váhání připojujeme, jen přílohu jsme si zjednodušili – originál doporučuje salát, kompot a jemnou bramborovou kaši.
Suroviny
na obalení
tuk
sádlo nebo olej na opékání
k podávání
hořčice
k podávání
k podávání
Na karbanátky
králičí maso
500
g
umleté najemno
housky
2
ks
jedna na kostičky, namočená v mléce a vyždímaná + 1 nastrouhaná
na namočení housky
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno, usmažená na másle
máslo
80
g
na smažení cibulky
trocha, z biocitronu
vejce
2
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů )