
Králičí karbanátky
Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo ministerstvo školství v roce 1929. My se k němu bez váhání připojujeme, jen přílohu jsme si zjednodušili – originál doporučuje salát, kompot a jemnou bramborovou kaši.
Vydání: 2013/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- hladká mouka na obalení
- tuk (sádlo, olej) na opékání
- chléb, hořčice, nakládaná okurka k podávání
- 500 g králičího masa, umletého najemno
- 1 houska nakrájená na kostičky, namočená v mléce a vyždímaná
- 1 houska, nastrouhaná
- 1 cibule, nakrájená nadrobno a usmažená na 80g másla
- trocha nastrouhané kůry z biocitronu
- 2 vejce
- sůl a čerstvě mletý pepř
NA KARBANÁTKY
Příprava jídla
Všechny přísady na karbanátky smíchejte, rozdělte na 12 dílů, vytvarujte karbanátky, obalte ze všech stran v mouce a opékejte v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podávejte s chlebem, hořčicí a okurkou.
Přidat komentář