Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králičí karbanátky

Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo ministerstvo školství v roce 1929. My se k němu bez váhání připojujeme, jen přílohu jsme si zjednodušili – originál doporučuje salát, kompot a jemnou bramborovou kaši.

 

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Opékání 0:15
Maso Česká

Ingredience

    • hladká mouka na obalení
    • tuk (sádlo, olej) na opékání 
    • chléb, hořčice, nakládaná okurka k podávání

    NA KARBANÁTKY

    • 500 g králičího masa, umletého najemno
    • 1 houska nakrájená na kostičky, namočená v mléce a vyždímaná
    • 1 houska, nastrouhaná
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno a usmažená na 80g másla
    • trocha nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Všechny přísady na karbanátky smíchejte, rozdělte na 12 dílů, vytvarujte karbanátky, obalte ze všech stran v mouce a opékejte v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podávejte s chlebem, hořčicí a okurkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na smetaně à la zajíc podle Viléma Vrabce

Králík na jablkách

Obalované králičí řízky

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář