Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo ministerstvo školství v roce 1929. My se k němu bez váhání připojujeme, jen přílohu jsme si zjednodušili – originál doporučuje salát, kompot a jemnou bramborovou kaši.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
na obalení
tuk
sádlo nebo olej na opékání
chleba
k podávání
hořčice
k podávání
okurky nakládané
k podávání
Na karbanátky
králičí maso
500
g
umleté najemno
housky
2
ks
jedna na kostičky, namočená v mléce a vyždímaná + 1 nastrouhaná
mléko
na namočení housky
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno, usmažená na másle
máslo
80
g
na smažení cibulky
citronová kůra
trocha, z biocitronu
vejce
2
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Všechny přísady na karbanátky smíchejte, rozdělte na 12 dílů, vytvarujte karbanátky, obalte ze všech stran v mouce a opékejte v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podávejte s chlebem, hořčicí a okurkou.