Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí karbanátky
Králičí karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králičí karbanátky

4.5/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 97 g
Tuky 134 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo ministerstvo školství v roce 1929. My se k němu bez váhání připojujeme, jen přílohu jsme si zjednodušili – originál doporučuje salát, kompot a jemnou bramborovou kaši.

Související recepty

Suroviny

tuk
sádlo nebo olej na opékání
k podávání
hořčice
k podávání
k podávání
Na karbanátky
umleté najemno
housky 2 ks
jedna na kostičky, namočená v mléce a vyždímaná + 1 nastrouhaná
na namočení housky
nakrájená nadrobno, usmažená na másle
na smažení cibulky
trocha, z biocitronu
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Všechny přísady na karbanátky smíchejte, rozdělte na 12 dílů, vytvarujte karbanátky.

2

Obalte ze všech stran v mouce a opékejte v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podávejte s chlebem, hořčicí a okurkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...