Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík na paprice

Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso

Ingredience

    • 1 králík (cca 1,5 kg), naporcovaný
    • sůl a mletá sladká paprika
    • 100 g másla + 2 velké cibule, nadrobno
    • koření: 1 bobkový list, 2–3 kuličky nového koření, troška tymiánu
    • 30 g hladké mouky, vmíchaných do 300 ml smetany na vaření

Příprava jídla

1 Králíka osolte a obalte v paprice. V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny. Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou ve smetaně. Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky.

NĚCO NAVÍC
Jezte s knedlíky nebo noky či těstovinami (nudlemi).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí vývar s domácími nudlemi a zeleninou

Vepřová terina s játry

Rajská omáčka s masem z vývaru

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

Ořechový dort s krémem z mascarpone s araratem

Přidat komentář