
Králík na paprice
Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky.
Vydání: 2018/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 králík (cca 1,5 kg), naporcovaný
- sůl a mletá sladká paprika
- 100 g másla + 2 velké cibule, nadrobno
- koření: 1 bobkový list, 2–3 kuličky nového koření, troška tymiánu
- 30 g hladké mouky, vmíchaných do 300 ml smetany na vaření
Příprava jídla
1 Králíka osolte a obalte v paprice. V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny. Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou ve smetaně. Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky.
NĚCO NAVÍC
Jezte s knedlíky nebo noky či těstovinami (nudlemi).
Přidat komentář