Krupicové noky

Krupicové noky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 192 g
Tuky 100 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné jako příloha třeba k houbové omáčce.

Suroviny

mléko 500 ml
máslo 80 g
krupice 220 g
+ trocha navíc
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl špetka

1 Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vystydnout a pak zapracujte dvě vejce.

2 Dejte vařit velký hrnec osolené vody. Pomocí lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a všechny najednou vhoďte do vařící osolené vody. Vařte pár minut, až vyplavou na hladinu.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit