Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu
Postup
1
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci na polévku zpěňte na másle cibuli, hezky na mírném ohni. Mezitím oškrábejte mrkev a nakrájejte na kolečka, přihoďte k cibuli. Počkejte až cibule zesklovatí a pak ji zalijte vývarem.
2
Brambory nakrájejte na kostičky a přihoďte do vývaru, vařte dokud nezměknou, tak 8 minut.
3
Tyčovým mixérem rozmixujte polévku na jemno, zjemněte smetanou, ochuťte muškátovým oříškem a solí.
4
Cuketu rozkrájejte na malé kostičky a na troše másla pozvolna opékejte až lehce zhnědne.
5
Do talířů nalijte polévku, nasypte cuketu jako by to byly kostičky chleba. Podávejte s kouskem pečiva.