V jedné chutné a bleskově připravené polévce si můžete dopřát všech pět z pěti doporučených denních dávek zeleniny. Pokud si ji připravíte dopředu, bulgur nasákne poměrně hodně tekutiny, takže neváhejte přidat trochu vody, aby trochu zřídla (nebo ji jezte jako letní eintopf).
Suroviny
Postup
Fazole slijte a dejte stranou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, přidejte dýni a několik minut ji na prudkém ohni smažte do změknutí. Přidejte pórek a česnek a vařte ještě několik minut. Přilijte 2 plechovky vývaru (s použitím plechovky od fazolí). Vmíchejte tymián a rajčatový protlak spolu s nakrájenou cuketou a celými cherry rajčátky, bulgurem a fazolemi. Přiveďte k varu a přidejte polovinu bazalky. Přikryjte pánev a vařte 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
Vmíchejte zbývající bazalku a tři čtvrtiny sýra. Naberte do misek a podávejte se zbylým sýrem.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.