Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní fazolová polévka s bulgurem
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 772 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 102 g
Tuky 23 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jedné chutné a bleskově připravené polévce si můžete dopřát všech pět z pěti doporučených denních dávek zeleniny. Pokud si ji připravíte dopředu, bulgur nasákne poměrně hodně tekutiny, takže neváhejte přidat trochu vody, aby trochu zřídla (nebo ji jezte jako letní eintopf).

Suroviny

fazole borlotti 1 konzerva
400g
olivový olej 1 PL
dýně 160 g
máslová dýně, nakrájená na kostičky (váha čisté dužiny)
pórek 1 ks
cca 160g, natenko nakrájený
česnek 2 stroužky
prolisovaný
vývar zeleninový 2 konzervy
k odměření použijte konzervu od fazolí
tymián 1 ČL
lístky odrhnuté
rajčatová passata - pyré 1 PL
170g, přepůlená a nakrájená na plátky
rajčata cherry 80 g
bulgur 40 g
bazalka 20 g
lístky nasekané
nebo jiný podobný sýr, nastrouhaný najemno

Postup

1

Fazole slijte a dejte stranou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, přidejte dýni a několik minut ji na prudkém ohni smažte do změknutí. Přidejte pórek a česnek a vařte ještě několik minut. Přilijte 2 plechovky vývaru (s použitím plechovky od fazolí). Vmíchejte tymián a rajčatový protlak spolu s nakrájenou cuketou a celými cherry rajčátky, bulgurem a fazolemi. Přiveďte k varu a přidejte polovinu bazalky. Přikryjte pánev a vařte 10 minut, dokud zelenina nezměkne.

2

Vmíchejte zbývající bazalku a tři čtvrtiny sýra. Naberte do misek a podávejte se zbylým sýrem.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč