Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka chili sin carne

Bezmasá polévková verze známého pokrmu texaské kuchyně chili con carne. Ve své domovině se stejně jako masová verze nazývá prostě chili (a píše se s jedním ,l‘, což odpovídá jménu chilli papriček ve španělštině a americké angličtině).

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Americká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 1 žlutá paprika, nakrájená na zhruba stejně velké kousky
    • 1 lžíce jemného chilli koření
    • 2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 1 lžíce hnědého či krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
    • 1 česneková bageta – kupovaná nebo domácí (viz recept níže vpravo)
    • 100 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
    • 3 jarní cibulky, nasekané

Příprava jídla

1 Ve velké hluboké pánvi nebo rendlíku na středním ohni rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli a řapíkatý celer 10 minut doměkka, minutu před koncem vsypte česnek. Přidejte papriku a opékejte 5 minut. Vmíchejte chilli koření a římský kmín a nechte minutu rozvonět. Poté vlijte balzamikový ocet, rajčata a vývar, ochuťte 1 lžící cukru, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a nechte bublat 10 minut.

Troubu předehřejte podle návodu na obalu bagety nebo podle údajů v rámečku vpravo a dejte péct bagetu.

3 Do polévky vsypte fazole a vařte dalších 10 minut. Polévku posypte sýrem a jarními cibulkami a podávejte s rozpečenou česnekovou bagetou.

ČESNEKOVÁ BAGETA

Tyčovým mixérem nebo sekáčkem na potraviny rozmixujte velkou hrst hladkolisté petrželky, 3–6 stroužků česneku (podle velikosti a síly) a 200 g změklého másla. Osolte. Bagety (nejlépe
4–6 mini k dopékání nebo nakrájenou větší) rozkrájejte našikmo na 1–1,5 cm silné plátky, ale nedokrojte, aby se celá bageta nerozpadla. Do vzniklých mezer rozetřete připravené bylinkové máslo. (V tomhle stadiu můžete bagety až na měsíc zamrazit, zabalené nejdřív do alobalu a pak do krabičky či potravinářské fólie, a potom péct vybalené z plastu rovnou z mrazáku, asi 20-25 minut). Připravené bagety zabalte do alobalu a pečte v troubě při 200°C asi 10–15 minut. Pak alobal nahoře doširoka rozevřete a nechte v troubě 5 minut zezlátnout.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zelená čočka s opékaným panýrem

Glazované tofu s nakládanou zeleninou

Miska s borůvkovým smoothie a granolou

Žampionový dhansak

REKLAMA

Přidat komentář