Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 184 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na téhle polévce si nejvíc pochutnáte, když si na její přípravu dopřejete poctivý domácí vývar!

Suroviny

máslo 40 g
cibule 1 ks
malá, pokrájená, opečená na 40g másla
mrkev 1 ks
velká, na kusy
brambory 300 g
na kusy
pórek 1 ks
velký, očištěný, na tenká kolečka
tymián 1 PL
vrchovatá, čerstvých lístků, + navíc
mouka pšeničná hladká 50 g
vývar kuřecí 1.3 l
horký
kuře 200 g
vařené, na kusy
muškátový oříšek ČL
čerstvě strouhaný
sůl
k podávání
pepř
k podávání
chleba
křupavý, k podávání

K cibuli vmíchejte mrkev a brambory. Po 4 minutách vsypte pórek a tymián, pokračujte 3 minuty. Zbývající máslo zpěňte, vsypte mouku a míchejte 3–4 minuty. Pak po 150ml dávkách vešlehávejte vývar. Vlijte k zelenině a 8–10 minut povařte.

Vmíchejte kuře a muškátový oříšek, sůl a pepř. Prohřejte. Jezte horké s pepřem, lístky tymiánu a chlebem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit