0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová kuřecí polévka s voňavým kořením

Krémová kuřecí polévka s voňavým kořením

3.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 184 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na téhle polévce si nejvíc pochutnáte, když si na její přípravu dopřejete poctivý domácí vývar!

Suroviny

máslo 40 g
cibule 1 ks
malá, pokrájená, opečená na 40g másla
mrkev 1 ks
velká, na kusy
brambory 300 g
na kusy
pórek 1 ks
velký, očištěný, na tenká kolečka
tymián 1 PL
vrchovatá, čerstvých lístků, + navíc
mouka pšeničná hladká 50 g
vývar kuřecí 1.3 l
horký
kuře 200 g
vařené, na kusy
muškátový oříšek ČL
čerstvě strouhaný
sůl
k podávání
pepř
k podávání
chleba
křupavý, k podávání

Postup

1

K cibuli vmíchejte mrkev a brambory. Po 4 minutách vsypte pórek a tymián, pokračujte 3 minuty.

2

Zbývající máslo zpěňte, vsypte mouku a míchejte 3–4 minuty. Pak po 150ml dávkách vešlehávejte vývar. Vlijte k zelenině a 8–10 minut povařte.

 

3

Vmíchejte kuře a muškátový oříšek, sůl a pepř. Prohřejte. Jezte horké s pepřem, lístky tymiánu a chlebem.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit