Kuře pečené v krémové omáčce skvěle doplňují silné podzimní chutě hub a dýně.
Suroviny
Postup
1 Namočte houby do 300 ml horké vody a nechte je 30 minut stát. Kuře zbavte kůže a potřete citronem. Připravte si dostatečně velkou pánev, aby se na ni vešlo všechno maso. Rozehřejte na ní olej a kuře po obou stranách osmahněte. Přendejte je do nádoby na pečení.
2 Rozehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V hrnci zpěňte máslo s cibulí a čajovou lžičkou soli.
3 Houby slijte a dobře propláchněte. Nakrájejte je nadrobno.
4 Houby přidejte spolu s dýní k máslu a cibuli a 5 minut společně prohřívejte. Přidejte čerstvé houby a duste dalších 5 minut, občas zamíchejte. Přimíchejte smetanu a dochuťte dle potřeby. Pozvolna vařte 10–12 minut, dokud se část tekutiny neodpaří. Poté směsí kuře přelijte.
5 Přikryté kuře pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut, jednou nebo dvakrát ho obraťte a podlijte trochou vody. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )