Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémové kuře s dýní
Zapečené kuře s dýní
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Krémové kuře s dýní

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1605 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 67 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře pečené v krémové omáčce skvěle doplňují silné podzimní chutě hub a dýně.

Suroviny

naporcované
olivový olej extra panenský 2 PL
najemno
dýně 300 g
očištěná, na 2cm kostičky

Postup

1

1 Namočte houby do 300 ml horké vody a nechte je 30 minut stát. Kuře zbavte kůže a potřete citronem. Připravte si dostatečně velkou pánev, aby se na ni vešlo všechno maso. Rozehřejte na ní olej a kuře po obou stranách osmahněte. Přendejte je do nádoby na pečení.

2 Rozehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V hrnci zpěňte máslo s cibulí a čajovou lžičkou soli.

3 Houby slijte a dobře propláchněte. Nakrájejte je nadrobno.

4 Houby přidejte spolu s dýní k máslu a cibuli a 5 minut společně prohřívejte. Přidejte čerstvé houby a duste dalších 5 minut, občas zamíchejte. Přimíchejte smetanu a dochuťte dle potřeby. Pozvolna vařte 10–12 minut, dokud se část tekutiny neodpaří. Poté směsí kuře přelijte.

5 Přikryté kuře pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut, jednou nebo dvakrát ho obraťte a podlijte trochou vody. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...