0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové kuře na víně

Krémové kuře na víně

4.3/5 Počet hodnocení: 60
Do 20 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7062 kcal
Bílkoviny 349 g
Sacharidy 372 g
Tuky 450 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept se spoustou obměn. Z jemného kuřete se smetanou a vínem vykouzlíte lahodnou minutku nebo jej můžete použít jako základ na houbové těstoviny.

Suroviny

vykostěná, lze nahradit 8 ks kuřecích prsních řízků
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 3 PL
máslo 5 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
suché
bobkový list 4 ks
nejlépe čerstvý
tymián 3 snítky
čerstvé lístky, lze naradit špetkou sušeného
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 700 ml

Postup

1

Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a dobře promíchejte. V kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje se lžící másla, vložte kuře a opékejte na středním ohni dozlatova. Maso vyjměte děrovanou lžící a odložte do mísy.

2

Do kastrolu, kde se opékalo kuře, dejte lžíci oleje a lžíci másla, vsypte cibuli a tři až pět minut ji opékejte doměkka a dozlatova.

3

Přidejte česnek a míchejte dalších třicet sekund.

4

Přilijte víno, vhoďte bylinky a bez pokličky vařte pět až deset minut, až zůstane asi jen lžíce šťávy. Pak celý obsah hrnce přesuňte do mísy ke kuřeti.

5

V kastrolu rozpusťte zbývající máslo, zaprašte moukou a míchejte a opékejte asi pět minut dorůžova.

6

Přilijte vývar, důkladně zamíchejte a  přiveďte k varu.

7

Pak přidejte maso se šťávou z mísy, přiklopte a zvolna vařte pět minut. Přilijte smetanu, případně dosolte a po vychladnutí zamrazte.

ZMRAZENÍ
Až bude kuře hotové a vychladne, rozdělte ho do tří plastových sáčků. Uzavřete a zmrazte. Uchovat zmrazené ho lze asi 3 měsíce. Pro rozmrazení jeden sáček vyjměte a nechte povolit při pokojové teplotě 8 hodin nebo v chladničce přes noc. Z každé dávky pak připravíte kompletní jídlo pro 4 osoby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč