Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 63
Do 20 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7062 kcal
Bílkoviny 349 g
Sacharidy 372 g
Tuky 450 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept se spoustou obměn. Z jemného kuřete se smetanou a vínem vykouzlíte lahodnou minutku nebo jej můžete použít jako základ na houbové těstoviny.

Suroviny

vykostěná, lze nahradit 8 ks kuřecích prsních řízků
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 3 PL
velká, nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
suché
nejlépe čerstvý
tymián 3 snítky
čerstvé lístky, lze naradit špetkou sušeného
vývar kuřecí 700 ml

Postup

1

Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a dobře promíchejte. V kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje se lžící másla, vložte kuře a opékejte na středním ohni dozlatova. Maso vyjměte děrovanou lžící a odložte do mísy.

2

Do kastrolu, kde se opékalo kuře, dejte lžíci oleje a lžíci másla, vsypte cibuli a tři až pět minut ji opékejte doměkka a dozlatova.

3

Přidejte česnek a míchejte dalších třicet sekund.

4

Přilijte víno, vhoďte bylinky a bez pokličky vařte pět až deset minut, až zůstane asi jen lžíce šťávy. Pak celý obsah hrnce přesuňte do mísy ke kuřeti.

5

V kastrolu rozpusťte zbývající máslo, zaprašte moukou a míchejte a opékejte asi pět minut dorůžova.

6

Přilijte vývar, důkladně zamíchejte a  přiveďte k varu.

7

Pak přidejte maso se šťávou z mísy, přiklopte a zvolna vařte pět minut. Přilijte smetanu, případně dosolte a po vychladnutí zamrazte.

ZMRAZENÍ
Až bude kuře hotové a vychladne, rozdělte ho do tří plastových sáčků. Uzavřete a zmrazte. Uchovat zmrazené ho lze asi 3 měsíce. Pro rozmrazení jeden sáček vyjměte a nechte povolit při pokojové teplotě 8 hodin nebo v chladničce přes noc. Z každé dávky pak připravíte kompletní jídlo pro 4 osoby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...