0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnostní tuňáková pomazánka

Slavnostní tuňáková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slavnostní tuňáková pomazánka

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 371 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 9 g
Tuky 14 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá pomazánka, kterou můžete servírovat hned dvěma způsoby – klasicky, tedy jako pomazánku, nebo netradičně, kdy pomazánku rozložíte na jednotlivé komponenty. Obojí má své kouzlo!

Suroviny

krémový sýr 100 g
čerstvý smetanový nebo tvaroh (např. fermentovaný – viz odkaz v Souvisejících receptech)
hořčice dijonská 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
nebo malá šalotka, nakrájená nadrobno
tuňák (konzerva) 180 g
1 velká konzerva, slitá
kapary 1 hrst
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
na dochucení
pečivo
v našem případě opečený bagel, k podávání

Postup

1

Čerstvý sýr či tvaroh promíchejte s kapary, jarní cibulkou nebo šalotkou a dijonskou hořčicí. Opatrně vmíchejte tuňáka, dochuťte solí, pepřem a citronem.

2

Se stejnými ingrediencemi vykouzlíte i slavnostní servis – pečivo, v našem případě opečený bagel, natřete čerstvým smetanovým sýrem nebo tva- rohem, promíchaným s hořčicí a bílou částí jarní cibulky (nebo se šalotkou). Na něj rozložte kousky tuňáka a posypte kapary, na plátky nakrájenou šalotkou a zelenou částí jarní cibulky. Na závěr za- kápněte citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit