Jednoduchá tuňáková pomazánka, kterou můžete servírovat hned dvěma způsoby – klasicky, tedy jako pomazánku, nebo netradičně, kdy pomazánku rozložíte na jednotlivé komponenty. Obojí má své kouzlo!
Náš tip: Připravte si SLAVNOSTNÍ tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu
Suroviny
Postup
Čerstvý sýr či tvaroh promíchejte s kapary, jarní cibulkou nebo šalotkou a dijonskou hořčicí. Opatrně vmíchejte tuňáka, dochuťte solí, pepřem a citronem.
Se stejnými ingrediencemi vykouzlíte i slavnostní servis – pečivo, v našem případě opečený bagel, natřete čerstvým smetanovým sýrem nebo tva- rohem, promíchaným s hořčicí a bílou částí jarní cibulky (nebo se šalotkou). Na něj rozložte kousky tuňáka a posypte kapary, na plátky nakrájenou šalotkou a zelenou částí jarní cibulky. Na závěr za- kápněte citronem.