Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slavnostní tuňáková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 371 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 9 g
Tuky 14 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá tuňáková pomazánka, kterou můžete servírovat hned dvěma způsoby – klasicky, tedy jako pomazánku, nebo netradičně, kdy pomazánku rozložíte na jednotlivé komponenty. Obojí má své kouzlo!

Náš tip: Připravte si SLAVNOSTNÍ tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

čerstvý smetanový nebo tvaroh (např. fermentovaný – viz odkaz v Souvisejících receptech)
hořčice dijonská 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
nebo malá šalotka, nakrájená nadrobno
tuňák (konzerva) 180 g
1 velká konzerva, slitá
kapary 1 hrst
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
v našem případě opečený bagel, k podávání

Postup

1

Čerstvý sýr či tvaroh promíchejte s kapary, jarní cibulkou nebo šalotkou a dijonskou hořčicí. Opatrně vmíchejte tuňáka, dochuťte solí, pepřem a citronem.

2

Se stejnými ingrediencemi vykouzlíte i slavnostní servis – pečivo, v našem případě opečený bagel, natřete čerstvým smetanovým sýrem nebo tva- rohem, promíchaným s hořčicí a bílou částí jarní cibulky (nebo se šalotkou). Na něj rozložte kousky tuňáka a posypte kapary, na plátky nakrájenou šalotkou a zelenou částí jarní cibulky. Na závěr za- kápněte citronem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín