0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůčková pomazánka

4.4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4309 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 80 g
Tuky 344 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z nejlepších pomazánek k pivu, jakou si umíme představit. Doporučujeme při přípravě nepouštět nikoho do kuchyně, už samotný pečený bůček je totiž velké lákadlo! Při focení jsme ho málem snědli ještě předtím, než z něj vznikla pomazánka. A uchránit ji, než nám ji fotograf vyfotí, také nebylo snadné…

Suroviny

vepřový bok 1 kg
bez kosti
cibule 4 ks
česnek 1 ks
celá palice
kmín 2 PL
sůl
paprika mletá sladká 1 PL
vepřové sádlo 3 PL
pokud je bok hodně libový
K podávání
chleba kváskový
cibule
nakrájená na kolečka
okurky nakládané
beraní rohy
čerstvý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Bůček nakrájejte na kostky, cibuli nahrubo, česnek vyloupejte a utřete. Vše vložte do pekáče, posypte kmínem, solí, sladkou paprikou a všechno promněte. Pokud je bůček libový, přidejte i sádlo. Podlijte 250 ml piva. Zakryjte alobalem a dejte do vyhřáté trouby, pečte zhruba 2 hodiny, aby maso bylo měkké. Během pečení promíchávejte a případně podlévejte zbylým pivem. Na posledních 15 minut můžete maso odkrýt. 

2

Poté maso vyjměte a nechte zchladnout. Na jemnou pomazánku maso i s výpekem rozmixujte. Můžete ho ale též umlít na strojku nebo natrhat. Nebo část masa s tukem a výpekem rozmixujte, část natrhejte a pak promíchejte. Dochuťte solí a pomazánku dejte do čisté sklenice či jiné uzavíratelné nádoby. Skladujte v lednici. Podávejte s čerstvým chlebem, cibulí a dalšími oblohami podle chuti. Zapíjejte dobře vychlazeným pivem.

NĚCO NAVÍC
Maso můžete kromě kmínu a mleté sladké papriky ochutit i hořčicí, pálivou paprikou či kajenským pepřem. Pivo na podlití použijte podle chuti, skvělé je nejen světlé, ale i tmavé.Pikantní variantu vykouzlíte, když k umletému masu přidáte chilli, feferonky nebo ajvar. Skvělá je taky uzená paprika či kajenský pepř.Další variantu bůčkové pomazánky získáte, když upečené maso doplníte ještě nadrobno nakrájenou cibulí (můžete ji i umlít s bůčkem), česnekem, vejci uvařenými natvrdo a hořčicí (plnotučnou či dijonskou).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Komentáře

Tami Hochmann

Vážně je to moc dobré

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč