
Krevetový ramen
Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná...
Vydání: 2015/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 4 plátky zázvoru,
- 2 šalotky, nakrájené nadrobno
- 1,2 litru rybího vývaru dashi (použijte instantní rybí vývar dashi no moto, který koupíte v prodejnách s japonskými a korejskými potravinami)
- 340g velkých loupaných krevet
- 2 červené chilli papričky, na plátky
- hrst lusků cukrového hrášku
- 400–600g nudlí ramen
- 1 svazek jarní cibulky, na plátky
- kousek řasy nori, na proužky
- 1 svazek koriandru či 4 hrsti řeřichy
Příprava jídla
1 Na oleji krátce opečte polovinu česneku, zázvor a šalotku. Přidejte do vývaru a přiveďte k varu. Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.
2 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.
3 Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, jarní cibulkou, řasou nori, nasekaným koriandrem či řeřichou a zbylým chilli. Podávejte horké.
Přidat komentář