Krevetový ramen

Krevetový ramen

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 149 g
Tuky 25 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná... 

Suroviny

olej 1 PL
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 4 plátky
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
1.2 l
rybí vývar dashi (použijte instantní rybí vývar dashi no moto, který koupíte v prodejnách s japonskými a korejskými potravinami)
krevety 340 g
loupané, velké
chilli paprička 2 ks
na plátky
hrst
lusky cukrového hrášku
400 g
nudle rámen
jarní cibulka 1 svazek
k podávání
řasa nori
na proužky
koriandr 1 svazek
nebo 4 hrsti řeřichy

1 Na oleji krátce opečte polovinu česneku, zázvor a šalotku. Přidejte do vývaru a přiveďte k varu. Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.

2 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

3 Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, jarní cibulkou, řasou nori, nasekaným koriandrem či řeřichou a zbylým chilli. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit