Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná...
Suroviny
olej
1
PL
česnek
2
stroužky
zázvor (čerstvý)
4
plátky
šalotka
2
ks
nakrájená nadrobno
1,2
l
rybí vývar dashi (použijte instantní rybí vývar dashi no moto, který koupíte v prodejnách s japonskými a korejskými potravinami)
krevety
340
g
loupané, velké
chilli paprička
2
ks
na plátky
hrst
lusky cukrového hrášku
400
g
nudle rámen
jarní cibulka
1
svazek
k podávání
řasa nori
na proužky
koriandr čerstvý
1
svazek
nebo 4 hrsti řeřichy
Postup
1
Na oleji krátce opečte polovinu česneku, zázvor a šalotku. Přidejte do vývaru a přiveďte k varu. Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.
2
Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.
3
Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, jarní cibulkou, řasou nori, nasekaným koriandrem či řeřichou a zbylým chilli. Podávejte horké.