Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetový ramen
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 149 g
Tuky 25 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná... 

Suroviny

olej 1 PL
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 4 plátky
nakrájená nadrobno
1,2 l
rybí vývar dashi (použijte instantní rybí vývar dashi no moto, který koupíte v prodejnách s japonskými a korejskými potravinami)
krevety 340 g
loupané, velké
na plátky
hrst
lusky cukrového hrášku
400 g
nudle rámen
jarní cibulka 1 svazek
k podávání
řasa nori
na proužky
koriandr čerstvý 1 svazek
nebo 4 hrsti řeřichy

Postup

1

Na oleji krátce opečte polovinu česneku, zázvor a šalotku. Přidejte do vývaru a přiveďte k varu. Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.

2

Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

3

Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, jarní cibulkou, řasou nori, nasekaným koriandrem či řeřichou a zbylým chilli. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...