0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevetový ramen

Krevetový ramen

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 149 g
Tuky 25 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná... 

Suroviny

olej 1 PL
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 4 plátky
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
1.2 l
rybí vývar dashi (použijte instantní rybí vývar dashi no moto, který koupíte v prodejnách s japonskými a korejskými potravinami)
krevety 340 g
loupané, velké
chilli paprička 2 ks
na plátky
hrst
lusky cukrového hrášku
400 g
nudle rámen
jarní cibulka 1 svazek
k podávání
řasa nori
na proužky
koriandr 1 svazek
nebo 4 hrsti řeřichy

1 Na oleji krátce opečte polovinu česneku, zázvor a šalotku. Přidejte do vývaru a přiveďte k varu. Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.

2 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

3 Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, jarní cibulkou, řasou nori, nasekaným koriandrem či řeřichou a zbylým chilli. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit