Polévka z hovězího žebra s kimči

Polévka z hovězího žebra s kimči

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5265 kcal
Bílkoviny 409 g
Sacharidy 251 g
Tuky 342 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silný hovězí vývar je výrazně kořeněný, pokud vám to připadá moc neobvyklé, ochuťte ho, jak jste zvyklí.

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
rozdělené na kusy po dvou
zázvor (čerstvý) 70 g
asi 15 cm kus, na tenké plátky
cibule 1 ks
oloupaná, na čtvrtky
badyán 3 ks
1 svitek
kůra čínské skořice (cassia), lze vynechat
sůl mořská
700 g
čerstvé dlouhé vaječné nudle lze nahradit sušenými na 4 - 6 porcí
kimči 400 g
výhonky mungo 200 g
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka, k podávání

1 Do hrnce vložte žebírka, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu na prudkém plameni. Vodu slijte, hrnec vypláchněte, vraťte do něj žebra a zalijte 5 litry studené vody, přidejte zázvor, cibuli, badyán a skořici. Na mír- ném ohni přiveďte k varu a nechte zvolna vařit, aby maso změklo (trvá to 3–3,5 hodiny).

2 Žebra s masem vyjměte děrovanou lžící, a až trochu zchladnou, oberte z nich maso. Vývar přeceďte přes jemné síto do čistého rendlíku, podle chuti osolte, udržujte teplý.

3 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (3–4 minuty) nebo podle návodu na obalu, sceďte a rozdělte do 4 misek. Přidejte maso ze žeber a kimči, zalijte vývarem a podávejte posypané výhonky a jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Rychlou verzi polévky s kimči můžete vytvořit z libovolného vývaru svařeného s kořením a zázvorem. Maso lze vynechat nebo nahradit nakrájeným opečeným hovězím steakem, obraným zbylým masem z pečené kachny, krůty, kuřete, slepice i pokrájenou vepřovou pečínkou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit