0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z hovězího žebra s kimči

Polévka z hovězího žebra s kimči

3.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5265 kcal
Bílkoviny 409 g
Sacharidy 251 g
Tuky 342 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silný hovězí vývar je výrazně kořeněný, pokud vám to připadá moc neobvyklé, ochuťte ho, jak jste zvyklí.

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
rozdělené na kusy po dvou
zázvor (čerstvý) 70 g
asi 15 cm kus, na tenké plátky
cibule 1 ks
oloupaná, na čtvrtky
badyán 3 ks
1 svitek
kůra čínské skořice (cassia), lze vynechat
sůl mořská
700 g
čerstvé dlouhé vaječné nudle lze nahradit sušenými na 4 - 6 porcí
kimči 400 g
výhonky mungo 200 g
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka, k podávání

Postup

1

Do hrnce vložte žebírka, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu na prudkém plameni. Vodu slijte, hrnec vypláchněte, vraťte do něj žebra a zalijte 5 litry studené vody, přidejte zázvor, cibuli, badyán a skořici. Na mír- ném ohni přiveďte k varu a nechte zvolna vařit, aby maso změklo (trvá to 3–3,5 hodiny).

2

Žebra s masem vyjměte děrovanou lžící, a až trochu zchladnou, oberte z nich maso. Vývar přeceďte přes jemné síto do čistého rendlíku, podle chuti osolte, udržujte teplý.

3

Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (3–4 minuty) nebo podle návodu na obalu, sceďte a rozdělte do 4 misek. Přidejte maso ze žeber a kimči, zalijte vývarem a podávejte posypané výhonky a jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Rychlou verzi polévky s kimči můžete vytvořit z libovolného vývaru svařeného s kořením a zázvorem. Maso lze vynechat nebo nahradit nakrájeným opečeným hovězím steakem, obraným zbylým masem z pečené kachny, krůty, kuřete, slepice i pokrájenou vepřovou pečínkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit