Polévka z hovězího žebra s kimči

Polévka z hovězího žebra s kimči

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5265 kcal
Bílkoviny 409 g
Cukr 251 g
Tuky 342 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Silný hovězí vývar je výrazně kořeněný, pokud vám to připadá moc neobvyklé, ochuťte ho, jak jste zvyklí.

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
rozdělené na kusy po dvou
zázvor (čerstvý) 70 g
asi 15 cm kus, na tenké plátky
cibule 1 ks
oloupaná, na čtvrtky
badyán 3 ks
1 svitek
kůra čínské skořice (cassia), lze vynechat
sůl mořská
700 g
čerstvé dlouhé vaječné nudle lze nahradit sušenými na 4 - 6 porcí
kimči 400 g
výhonky mungo 200 g
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka, k podávání

1 Do hrnce vložte žebírka, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu na prudkém plameni. Vodu slijte, hrnec vypláchněte, vraťte do něj žebra a zalijte 5 litry studené vody, přidejte zázvor, cibuli, badyán a skořici. Na mír- ném ohni přiveďte k varu a nechte zvolna vařit, aby maso změklo (trvá to 3–3,5 hodiny).

2 Žebra s masem vyjměte děrovanou lžící, a až trochu zchladnou, oberte z nich maso. Vývar přeceďte přes jemné síto do čistého rendlíku, podle chuti osolte, udržujte teplý.

3 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (3–4 minuty) nebo podle návodu na obalu, sceďte a rozdělte do 4 misek. Přidejte maso ze žeber a kimči, zalijte vývarem a podávejte posypané výhonky a jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Rychlou verzi polévky s kimči můžete vytvořit z libovolného vývaru svařeného s kořením a zázvorem. Maso lze vynechat nebo nahradit nakrájeným opečeným hovězím steakem, obraným zbylým masem z pečené kachny, krůty, kuřete, slepice i pokrájenou vepřovou pečínkou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit