Silný hovězí vývar je výrazně kořeněný, pokud vám to připadá moc neobvyklé, ochuťte ho, jak jste zvyklí.
Suroviny
Postup
Do hrnce vložte žebírka, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu na prudkém plameni. Vodu slijte, hrnec vypláchněte, vraťte do něj žebra a zalijte 5 litry studené vody, přidejte zázvor, cibuli, badyán a skořici. Na mír- ném ohni přiveďte k varu a nechte zvolna vařit, aby maso změklo (trvá to 3–3,5 hodiny).
Žebra s masem vyjměte děrovanou lžící, a až trochu zchladnou, oberte z nich maso. Vývar přeceďte přes jemné síto do čistého rendlíku, podle chuti osolte, udržujte teplý.
Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (3–4 minuty) nebo podle návodu na obalu, sceďte a rozdělte do 4 misek. Přidejte maso ze žeber a kimči, zalijte vývarem a podávejte posypané výhonky a jarní cibulkou.
NĚCO NAVÍC
Rychlou verzi polévky s kimči můžete vytvořit z libovolného vývaru svařeného s kořením a zázvorem. Maso lze vynechat nebo nahradit nakrájeným opečeným hovězím steakem, obraným zbylým masem z pečené kachny, krůty, kuřete, slepice i pokrájenou vepřovou pečínkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8 receptů na hovězí žebra: luxusní BBQ žebírka i dlouho tažený vývar(8 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Zapojte do hry kimči a nastartujte imunitu(12 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )