Chilli papričky se nebojte, kokosové mléko její palčivost zjemní.
Suroviny
nudle rýžové vlasové
100
g
slunečnicový olej
PL
koriandr čerstvý
2
PL
nasekaný
česnek
2
stroužky
drcené
jarní cibulka
2
ks
na kolečka
chilli paprička
1
ks
velká, bez semínek a na nudličky
kokosové mléko
400
ml
vývar
600
ml
lze nahradit jiným vývarem
bambusové výhonky
2
hrsti
100
g
blanšírované fazolky
mražený hrášek
100
g
koriandr čerstvý
sekaný, na ozdobu
Postup
1
100 g asijských nudlí přelijte vroucí vodou a nechte je 8 minut změknout. Sceďte a nudle dejte stranou. Rozpalte wok, přidejte lžíci slunečnicového oleje, posléze lžíci nasekaného koriandru, 2 stroužky česneku, drcené, 2 jarní cibulky, na kolečka, a jednu velkou chilli papričku, bez semínek a na nudličky. Opékejte minutu, přilijte 400 ml kokosového mléka a 600 ml (rybího) vývaru a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte 5 minut vařit. Poté vmíchejte nudle, 2 hrsti bambusových výhonků, 100 g blanšírovaných fazolek a 100 g mraženého hrášku. Už jen prohřejte. Ozdobte sekaným koriandrem.