Kokosová nudlová polévka

Kokosová nudlová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 880 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 165 g
Tuky 4 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chilli papričky se nebojte, kokosové mléko její palčivost zjemní.

Suroviny

nudle rýžové vlasové 100 g
slunečnicový olej PL
koriandr 2 PL
nasekaný
česnek 2 stroužky
drcené
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
chilli paprička 1 ks
velká, bez semínek a na nudličky
kokosové mléko 400 ml
vývar 600 ml
lze nahradit jiným vývarem
bambusové výhonky 2 hrsti
100 g
blanšírované fazolky
mražený hrášek 100 g
koriandr
sekaný, na ozdobu

100 g asijských nudlí přelijte vroucí vodou a nechte je 8 minut změknout. Sceďte a nudle dejte stranou. Rozpalte wok, přidejte lžíci slunečnicového oleje, posléze lžíci nasekaného koriandru, 2 stroužky česneku, drcené, 2 jarní cibulky, na kolečka, a jednu velkou chilli papričku, bez semínek a na nudličky. Opékejte minutu, přilijte 400 ml kokosového mléka a 600 ml (rybího) vývaru a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte 5 minut vařit. Poté vmíchejte nudle, 2 hrsti bambusových výhonků, 100 g blanšírovaných fazolek a 100 g mraženého hrášku. Už jen prohřejte. Ozdobte sekaným koriandrem.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit