0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 115 g
Tuky 89 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte trik školních kuchařek – dětskou krupičku nahradit krupicí a část mléka vodou? Někdo sice na jejich verzi vzpomíná ochotně až láskyplně, my jsme pro vás ale vařili podle klasiky.

Kolik krupičky? Není lžíce jako lžíce, v receptu je proto použita lžíce odměrná, která pojme 15 ml. Na středně hustou kaši stačí 8 lžic krupičky, pokud však máte rádi opravdu hustou, budete jich potřebovat 12.

Kaše třikrát jinak
Namísto obligátní krupičky zkuste příště použít drcené ovesné vločky. Na rozdíl od celých a nedrcených jim ke změknutí stačí pár minut; navíc je ani nemusíte předem namáčet.

V prodejnách zdravé výživy najdete další poklady na přípravu kaše: jáhly nebo pohanku.

Suroviny

mléko 1 l
8 PL
dětská krupice
sůl ČL
máslo 1 PL
Na přelití a ozdobení
máslo 4 PL
rozpuštené
moučkový cukr 4 PL
kakao 4 PL
nebo strouhaná čokoláda

Postup

1

Krupičku promíchejte s mlékem a se solí a nechte aspoň hodinu odpočívat v lednici. Pak znovu promíchejte a v kastrůlku pozvolna přiveďte k varu. Za stálého a pozorného míchání mírně vařte pět minut.

2

Odstavte, vmíchejte máslo a rozdělte na talíře. Posypte cukrem a kakaem (nebo čokoládou) a přelijte rozpuštěným máslem. Místo kakaa můžete také použít skořicový cukr; někdo dokonce nedá dopustit na marmeládu.

Související články

Snídaňová kaše – z čeho si ji můžete připravit?
  • Tipy a triky

Snídaňová kaše – z čeho si ji můžete připravit?

Rána už začínají být chladná, a tak je opravdu příjemné dopřát si hřejivou, vydatnou snídani, abychom tělo hned po ránu pěkně nastartovali. Snídaní, která nejen že zahřeje, zasytí, ale je zároveň zdravá a lehce stravitelná, je obilná kaše....

Komentáře

Anonym

Já dělám výbornou krupičnou kašičku z pohankové nebo špaldové krupice. Jinak postup je stejný, jako u klasické krupičné kaše. Také jde uvařit výbornou kaši z rýžových vloček, ty se ale musí předem namočit do mléka a teprve pak uvařit. Výhodou těchto kaší je, že obsahují vlákninu, narozdíl od kaše krupicové.

Anonym

Musím se přiznat, že jsem celý život zvyklá na používání čistě hrubé krupice a mléka. Rozhodla jsem se zkusit, zda je dětská krupička vážně o tolik lepší, jak se říká, a následovalo zklamání... Kaše byla jakoby bez chuti, taková divná, nevýrazné, nepříjemné konzistence... Vracím se pokorně k hrubé krupici a tu dětskou přenechám jiným :-)

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit