Krupicová kaše
Krupicová (nebo také krupičná) kaše je pro mnohé podobně jako žemlovka nebo rýžový nákyp nostalgickou vzpomínkou na dětství. A abyste namísto sametově jemné kaše nedostali hrudkovitou hmotu, prozradíme vám 3 jednoduché triky, jak na jemnou krupicovou kaši.
...
- Ideální poměr je jedna polévková lžíce (10 g) dětské krupičky na 250 ml mléka. Získáte tak jednu porci
- Hrudkám předejdete tak, že krupičku necháte předem nejméně půl hodiny v mléce nabobtnat.
- Mléko postupně zahřívejte a na mírném plameni provařte alespoň 5 minut.
- Krupicovou kaši lze připravit i bez mléka, pouze ve vodě nebo rostlinném „mléce“.
- Kaši nalijte do misky či na talíř nebo ji použijte jako jednu z vrstev v ovocném poháru
- Kaši podávejte s kakaem a máslem, skořicovým cukrem, čokoládou nebo ovocem.
Celý popis