Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicová pěna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 534 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 124 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezerty z jemné krupičky – po vzoru francouzského ‚flameri‘ – byly v české kuchyni mimořádně oblíbené. Není divu!

Suroviny

šťáva a kůra
cukr 12 kostek
krupička dětská 3 PL
ovocný kompot
sušenky
k podávání

Postup

1

Do hrnce dejte vařit půl litru vody s citronovou šťávou, proužkem citronové kůry a cukrem. Až se cukr rozpustí a voda začne vřít, vyjměte citronovou kůru, vsypte krupičku a za stálého míchání povařte tři až pět minut.

2

Hmotu vlijte do mísy a šlehejte do zhoustnutí a napěnění; nejlíp to jde elektrickým šlehačem Přišlehejte zavařeninu – tady můžete experimentovat a využít třeba první úrodu drobného ovoce ze zahrádky. Ozdobte zbylou citronovou kůrou, nakrájenou na jemné proužky.

Komentáře

05.09.2007 09:08
Recept se nachází v č.6/06, str.61
04.04.2016 11:21

Dobrý den,
opravdu z vody :-)! Flameri se samozřejmě dá připravit z mléka (a většinou se i připravuje), ale zde by se mléko v kombinaci s citronovou šťávou velmi snadno srazilo.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...