Dezerty z jemné krupičky – po vzoru francouzského ‚flameri‘ – byly v české kuchyni mimořádně oblíbené. Není divu!
1. Do hrnce dejte vařit půl litru vody s citronovou šťávou, proužkem citronové kůry a cukrem. Až se cukr rozpustí a voda začne vřít, vyjměte citronovou kůru, vsypte krupičku a za stálého míchání povařte tři až pět minut.
2. Hmotu vlijte do mísy a šlehejte do zhoustnutí a napěnění; nejlíp to jde elektrickým šlehačem Přišlehejte zavařeninu – tady můžete experimentovat a využít třeba první úrodu drobného ovoce ze zahrádky. Ozdobte zbylou citronovou kůrou, nakrájenou na jemné proužky.
2. Hmotu vlijte do mísy a šlehejte do zhoustnutí a napěnění; nejlíp to jde elektrickým šlehačem Přišlehejte zavařeninu – tady můžete experimentovat a využít třeba první úrodu drobného ovoce ze zahrádky. Ozdobte zbylou citronovou kůrou, nakrájenou na jemné proužky.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 09:08
Apetit 6/06
xxxxx xxxxx
30.04.2018 22:53
Zdravím, a opravdu z vody??
xxx
Martina Zajícová
04.04.2016 11:21
In reply to Zdravím, a opravdu z vody?? by xxxxx
Dobrý den,
Dobrý den,
opravdu z vody :-)! Flameri se samozřejmě dá připravit z mléka (a většinou se i připravuje), ale zde by se mléko v kombinaci s citronovou šťávou velmi snadno srazilo.