0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicovo-tvarohové kuličky s posypkou

Krupicovo-tvarohové kuličky s posypkou

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 780 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 101 g
Tuky 22 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tvaroh 250 g
měkký
krupice 6 PL
strouhanka 2 PL
vejce 1 ks
směs na perník
na posypání, lze nahradit strouhankou
cukr
na posypání, lze nahradit javorovým nebo agávovým sirupem
máslo
na polití

Postup

1

Přísady smícháme na kompaktní těsto.

2

Mokrýma rukama tvarujeme kuličky. Vaříme v osolené vroucí vodě, po vyplavání zkontrolujeme jeden, jestli je hotový i prostředek, vytáhneme.

3

Posypeme, polijeme, sníme :-)

Foto: PXhere.com

 

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit