„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo,“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi chutnají k bramboračce,“ dodává. Na bramborové vdolečky s mákem nepotřebujete příliš surovin, a přesto z nich vykouzlíte skvělé sladké hlavní jídlo, nebo sladkou svačinu.
Suroviny
Postup
K uvařeným oloupaným najemno nakrájeným bramborám přidejte sůl, vajíčko a mouku. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a smažte je na mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte do misky. Nakonec do ní nalijte hrnek horkého mléka a protřepejte, aby zvláčněly.
Mák čtvrt hodiny povařte se zbývajícím mlékem, na závěr přidejte cukr. Ve směsi promíchejte vdolečky a zakapejte máslem. Anebo polovinu placiček namažte silnou vrstvou máku a přiklopte druhým vdolečkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd od babičky(3 recepty )
- Sladké recepty z brambor: Některé znáte od babiček, jiné vás možná překvapí(29 receptů )
Komentáře