0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3567 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 526 g
Tuky 138 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo,“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi chutnají k bramboračce,“ dodává.

Suroviny

brambory 5 ks
vařené ve slupce
sůl špetka
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
mléko 2 hrnek
sádlo
na smažení
mák mletý 1 hrnek
krupicový cukr 5 PL
máslo 2 PL
rozpuštěné, na polití

1 K uvařeným oloupaným najemno nakrájeným bramborám přidejte sůl, vajíčko a mouku. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a smažte je na mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte do misky. Nakonec do ní nalijte hrnek horkého mléka a protřepejte, aby zvláčněly.
 

2 Mák čtvrt hodiny povařte se zbývajícím mlékem, na závěr přidejte cukr. Ve směsi promíchejte vdolečky a zakapejte máslem. Anebo polovinu placiček namažte silnou vrstvou máku a přiklopte druhým vdolečkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Anonym

Maminka je dělávala a dodnes dělá,ale říkáme jim "Peciválky" a s tím rozdílem,že je nesmaží,ale nasucho opéká na litinové plotýnce (dříve na elektrickém sporáku,nyní na plynovém kdy nad hořák právě položí litinový plát). Jsou pak lehce připálené a voní...

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč