Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3567 kcal
Bílkoviny 144 g
Cukr 526 g
Tuky 138 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo,“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi chutnají k bramboračce,“ dodává.

Suroviny

brambory 5 ks
vařené ve slupce
sůl špetka
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
mléko 2 hrnek
sádlo
na smažení
mák mletý 1 hrnek
krupicový cukr 5 PL
máslo 2 PL
rozpuštěné, na polití

1 K uvařeným oloupaným najemno nakrájeným bramborám přidejte sůl, vajíčko a mouku. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a smažte je na mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte do misky. Nakonec do ní nalijte hrnek horkého mléka a protřepejte, aby zvláčněly.
 

2 Mák čtvrt hodiny povařte se zbývajícím mlékem, na závěr přidejte cukr. Ve směsi promíchejte vdolečky a zakapejte máslem. Anebo polovinu placiček namažte silnou vrstvou máku a přiklopte druhým vdolečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit