0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3567 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 526 g
Tuky 138 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo,“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi chutnají k bramboračce,“ dodává.

Suroviny

brambory 5 ks
vařené ve slupce
sůl špetka
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
mléko 2 hrnek
sádlo
na smažení
mák mletý 1 hrnek
krupicový cukr 5 PL
máslo 2 PL
rozpuštěné, na polití

1 K uvařeným oloupaným najemno nakrájeným bramborám přidejte sůl, vajíčko a mouku. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a smažte je na mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte do misky. Nakonec do ní nalijte hrnek horkého mléka a protřepejte, aby zvláčněly.
 

2 Mák čtvrt hodiny povařte se zbývajícím mlékem, na závěr přidejte cukr. Ve směsi promíchejte vdolečky a zakapejte máslem. Anebo polovinu placiček namažte silnou vrstvou máku a přiklopte druhým vdolečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Anonym

Maminka je dělávala a dodnes dělá,ale říkáme jim "Peciválky" a s tím rozdílem,že je nesmaží,ale nasucho opéká na litinové plotýnce (dříve na elektrickém sporáku,nyní na plynovém kdy nad hořák právě položí litinový plát). Jsou pak lehce připálené a voní...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit