„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo,“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi chutnají k bramboračce,“ dodává.
Suroviny
brambory
5
ks
vařené ve slupce
sůl
špetka
vejce
1
ks
mouka pšeničná hladká
500
g
mléko
2
hrnek
na smažení
mák mletý
1
hrnek
krupicový cukr
5
PL
máslo
2
PL
rozpuštěné, na polití
1 K uvařeným oloupaným najemno nakrájeným bramborám přidejte sůl, vajíčko a mouku. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a smažte je na mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte do misky. Nakonec do ní nalijte hrnek horkého mléka a protřepejte, aby zvláčněly.
2 Mák čtvrt hodiny povařte se zbývajícím mlékem, na závěr přidejte cukr. Ve směsi promíchejte vdolečky a zakapejte máslem. Anebo polovinu placiček namažte silnou vrstvou máku a přiklopte druhým vdolečkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd od babičky(3 recepty)
Komentáře