Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívance babičky Milušky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 327
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2214 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 376 g
Tuky 40 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché kynuté babiččiny lívance můžete sypat jen cukrem a skořicí. My si občas dopřejeme rádi skvělou variantu s povidly a strouhaným tvarohem nebo se zakysanou smetanou a borůvkami.

Suroviny

droždí čerstvé 20 g
mléko 700 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
rostlinný olej
nebo jiný tuk na opékání
Na ochucení
skořicový cukr
švestková povidla
strouhaný

Postup

1

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek a nechte ho 10–15 vzejít na teplém místě.

2

Prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a přidejte zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25 minut, jeho objem by se měl zdvojnásobit.

 
3

Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete olejem nebo jiným tukem, dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na lívanečník nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. 

4

Lívance podávejte tak, jak je máte rádi – například jednoduše obalené ve skořicovém cukru, potřené povidly a posypané strouhaným tvrdým tvarohem či se zakysanou smetanou a borůvkami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.10.2021 11:21
livance
03.10.2021 11:04
livance
04.11.2014 12:34

vynikající :-) s tvarohem a borůvkama :-)

08.05.2010 09:09
Netušíte někdo, jestli se dají hotové lívance mrazit? Děkuji moc za odpověď.
05.04.2009 22:16
jéé, ty jsou tak krásně nadýchané a dobroučké :)
19.07.2009 11:05
lívance smažené na sádle mi přijdou daleko lepší než smažené na oleji ;)
22.10.2008 08:54
Lívance jsou úžasné,všem je můžu jen doporučit.
11.09.2008 12:05
Ahojky,tak musim rict, ze tyto livance maji mazinarodni uspech,pze muj frnacouzsky pritel se muze po nich utlouct a jeho kamaradi take, takze stale musim mit pri ruce polohrubou mouku:)dekuji ze recept
12.08.2008 14:33
Recept je prostě senzační, doporučuji.
22.07.2008 18:40
Navzdory tomu, že jsem lívance nikdy dříve nedělal, dopadly skvěle. Na pánev jsem v podstatě pokládal jen mírně tekoucí pěnu. Snědli jsme je po americkém vzoru se skořicovým cukrem a polité javorovým sirupem. Vřele doporučuji

Apetit magazín