Lívance babičky Milušky

Lívance babičky Milušky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2212 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 376 g
Tuky 40 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jejich chuť a vůně vás v tu ránu přenese do venkovské chalupy. Nejobvyklejší jsou ty sypané cukrem a skořicí, fantazii se ovšem meze nekladou. My si občas dopřejeme skvělou variantu s povidly a strouhaným tvarohem nebo se zakysanou smetanou a borůvkami.

Suroviny

mléko 700 ml
mouka pšeničná polohrubá 400 g
vejce 2 ks
droždí 20 g
krupicový cukr 40 g
sůl 1 špetka
Na ochucení (vyberte si variantu či kombinaci podle své chuti
skořicový cukr
podle chuti
švestková povidla
tvaroh tvrdý
strouhaný
borůvky
zakysaná smetana

1 Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.

2 Teď přizvete na pomoc děti: prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).

3 Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Na závěr po libosti ochuťte.

Jak na dokonalé palačinky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit