Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívanečky s arašídovým krémem a karamelizovanými banány
Lívanečky s arašídovým krémem a karamelizovanými banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lívanečky s arašídovým krémem a karamelizovanými banány

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4379 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 469 g
Tuky 191 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Začněte podzimní ráno pořádným kopcem sladké slasti!

Suroviny

hodně zralé
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
rostlinný olej 2 PL
neutrální chuti + trocha na opékání
třtinový cukr 1 PL
mouka celozrnná 1 hrnek
jemná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
podmáslí 1,5 hrnku
lískové oříšky 1 hrst
nasucho opražené
Na krém
na doslazení
Na karamelizované banány
třtinový cukr 3 PL
čerstvé, pevné

Postup

1

Banány rozmačkejte a vyšlehejte se žloutky a olejem dohladka. Bílky s cukrem vyšlehejte do pevného sněhu. Do banánové směsi zašlehejte obě mouky smíchané s kakaem, sodou, práškem do pečiva a solí a přidejte i podmáslí. Nakonec ručně zapracujte sníh z bílků.

2

V pánvi rozehřejte olej, lžící tvarujte lívanečky a opékejte je z obou stran dozlatova.

3

NA KRÉM: Arašídové máslo vyšlehejte s tvarohem a smetanou do hladkého krému. Podle chuti doslaďte javorovým sirupem.

4

V pánvi na mírném ohni opatrně rozehřejte a zkaramelizujte třtinový cukr. Banány nakrájejte na šikmé plátky a nasypte je na pánev ke karamelu. Opékejte z obou stran a přilijte smetanu, aby karamel trochu zjemnil.

5

Lívanečky navrstvěte na sebe, ozdobte je krémem, banány a nasekanými oříšky.

NĚCO NAVÍC
Lívanečky můžete připravit i v efektní ombré variantě. Do těsta během přípravy nepřidávejte kakao. Začněte opékat lívanečky. Po vypotřebování 1/3 těsta zapracujte 1 lžičku kakaa a pokračujte v opékání. Poté, co spotřebujete druhou třetinu těsta, přidejte do zbytku druhou lžičku kakaa. Nakonec navrstvěte lívanečky podle barev od nejtmavší po nejsvětlejší.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín