Začněte podzimní ráno pořádným kopcem sladké slasti!
Suroviny
Postup
Banány rozmačkejte a vyšlehejte se žloutky a olejem dohladka. Bílky s cukrem vyšlehejte do pevného sněhu. Do banánové směsi zašlehejte obě mouky smíchané s kakaem, sodou, práškem do pečiva a solí a přidejte i podmáslí. Nakonec ručně zapracujte sníh z bílků.
V pánvi rozehřejte olej, lžící tvarujte lívanečky a opékejte je z obou stran dozlatova.
NA KRÉM: Arašídové máslo vyšlehejte s tvarohem a smetanou do hladkého krému. Podle chuti doslaďte javorovým sirupem.
V pánvi na mírném ohni opatrně rozehřejte a zkaramelizujte třtinový cukr. Banány nakrájejte na šikmé plátky a nasypte je na pánev ke karamelu. Opékejte z obou stran a přilijte smetanu, aby karamel trochu zjemnil.
Lívanečky navrstvěte na sebe, ozdobte je krémem, banány a nasekanými oříšky.
NĚCO NAVÍC
Lívanečky můžete připravit i v efektní ombré variantě. Do těsta během přípravy nepřidávejte kakao. Začněte opékat lívanečky. Po vypotřebování 1/3 těsta zapracujte 1 lžičku kakaa a pokračujte v opékání. Poté, co spotřebujete druhou třetinu těsta, přidejte do zbytku druhou lžičku kakaa. Nakonec navrstvěte lívanečky podle barev od nejtmavší po nejsvětlejší.