Krůtí stehna lze připravit i tak, že obstojí jako hlavní chod svátečního oběda. V kombinaci se žampiony a smetanou budou ozdobou vaší tabule!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C.
Stehna dejte do pekáčku. Přidejte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, česnek, šalvěj, odrhnuté tymiánové lístky, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Pečte odklopené 45 minut dozlatova, v průběhu pečení dvakrát obraťte a přelévejte vypečenou šťávou.
Na omáčku v rendlíku zpěňte cibuli a slaninu asi 5 minut. Pak přidejte žampiony a míchejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte ještě 30 sekund. Zalijte vínem a vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a přelijte stehna v pekáčku.
Volně je zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Během pečení často přelévejte omáčkou. Podávejte s tagliatelle uvařenými podle návodu na obalu a posypanými sekanou petrželkou nebo s dušenou rýží.
Komentáře
... použila jsem krkovici místo krůtích stehen, bylo výborné !