Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 6–8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2244 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 60 g
Tuky 160 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí stehna lze připravit i tak, že obstojí jako hlavní chod svátečního oběda. V kombinaci se žampiony a smetanou budou ozdobou vaší tabule!

Související recepty

Suroviny

krůtí stehna 4 ks
citronová štáva 1 PL
máslo 2 PL
rozpuštěné
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj 8 lístků
tymián 2 snítka
na ozdobení
sůl a pepř
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
slanina 50 g
sušená, nakrájená na nudličky
žampiony 150 g
nakrájené na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
víno bílé 100 ml
vývar kuřecí 100 ml
smetana ke šlehání 300 ml
petrželka hrst
nasekaná
tagliatelle nebo rýže k podávání

1 Troubu předehřejte na 190 °C.

2 Stehna dejte do pekáčku. Přidejte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, česnek, šalvěj, odrhnuté tymiánové lístky, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Pečte odklopené 45 minut dozlatova, v průběhu pečení dvakrát obraťte a přelévejte vypečenou šťávou.

3 Na omáčku v rendlíku zpěňte cibuli a slaninu asi 5 minut. Pak přidejte žampiony a míchejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte ještě 30 sekund. Zalijte vínem a vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a přelijte stehna v pekáčku.

4 Volně je zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Během pečení často přelévejte omáčkou. Podávejte s tagliatelle uvařenými podle návodu na obalu a posypanými sekanou petrželkou nebo s dušenou rýží.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit