Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Krůtí stehna lze připravit i tak, že obstojí jako hlavní chod svátečního oběda. V kombinaci se žampiony a smetanou budou ozdobou vaší tabule!

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H45M
Pečení 1:45
Maso Středomořská

Ingredience

    • 4 krůtí stehna (paličky)
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce rozpuštěného másla
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 8 lístků šalvěje
    • 2 snítky tymiánu + na ozdobení
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 50 g sušené slaniny, nakrájené na nudličky
    • 150 g žampionů, nakrájených na plátky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 100 ml bílého vína
    • 100 ml drůbežího vývaru
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • tagliatelle nebo rýže k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C.

2 Stehna dejte do pekáčku. Přidejte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, česnek, šalvěj, odrhnuté tymiánové lístky, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Pečte odklopené 45 minut dozlatova, v průběhu pečení dvakrát obraťte a přelévejte vypečenou šťávou.

3 Na omáčku v rendlíku zpěňte cibuli a slaninu asi 5 minut. Pak přidejte žampiony a míchejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte ještě 30 sekund. Zalijte vínem a vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a přelijte stehna v pekáčku.

4 Volně je zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Během pečení často přelévejte omáčkou. Podávejte s tagliatelle uvařenými podle návodu na obalu a posypanými sekanou petrželkou nebo s dušenou rýží.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí stehna na cibuli

Krůtí stehna na hořčici

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
... použila jsem krkovici místo krůtích stehen, bylo výborné !

Přidat komentář