Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

3.6/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné 6–8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2244 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 60 g
Tuky 160 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí stehna lze připravit i tak, že obstojí jako hlavní chod svátečního oběda. V kombinaci se žampiony a smetanou budou ozdobou vaší tabule!

Suroviny

rozpuštěné
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj 8 lístků
tymián 2 snítka
na ozdobení
sůl a pepř
nakrájená na drobno
sušená, nakrájená na nudličky
nakrájené na plátky
vývar kuřecí 100 ml
petrželka hrst
nasekaná
tagliatelle nebo rýže k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C.

2

Stehna dejte do pekáčku. Přidejte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, česnek, šalvěj, odrhnuté tymiánové lístky, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Pečte odklopené 45 minut dozlatova, v průběhu pečení dvakrát obraťte a přelévejte vypečenou šťávou.

3

Na omáčku v rendlíku zpěňte cibuli a slaninu asi 5 minut. Pak přidejte žampiony a míchejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte ještě 30 sekund. Zalijte vínem a vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a přelijte stehna v pekáčku.

4

Volně je zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Během pečení často přelévejte omáčkou. Podávejte s tagliatelle uvařenými podle návodu na obalu a posypanými sekanou petrželkou nebo s dušenou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

28.10.2015 13:16

... použila jsem krkovici místo krůtích stehen, bylo výborné !

Apetit magazín