Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kubánské kuře
Kubánské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kubánské kuře

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 90 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2254 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 288 g
Tuky 68 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kubánské kuře vám zaručeně učaruje exotickou chutí a vůní citrusů. V receptu totiž zazáří pomeranče, limety i citrony. Přílohy doporučujeme hned dvě, bílou quinou a černé fazole. 

Suroviny

Na kuře
česnek 10 stroužků
sůl 2 ČL
menší, nestrouhaná
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
římský kmín 1 ČL
mletý
oregano ½ ČL
sušené
oregano 1 PL
čerstvé, lístky nasekané (pokud nemáte čerstvé oregano, použijte celkem 1 lžíci sušeného)
olivový olej 60 ml
kuře 1 ks
rozdělené na půl
Na přílohu
quinoa 100 g
bílá
fazole černé 400 g
1 konzerva, fazole scezené a okapané
limetová šťáva
koriandr čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Stroužky česneku oloupejte a rozdrťte v hmoždíři se solí na pastu. Ze 3 pomerančů, limet a citronů vymačkejte šťávu a smíchejte ji s česnekem, nastrouhanou cibulí, kořením a bylinkami. Vešlehejte olivový olej. Kuře osolte, pak jej vložte do velkého uzavíratelného sáčku, zalijte 2/3 marinády, vytlačte vzduch a co nejvíc marinády vmasírujte do kuřete. Nechte 3–12 hodin odležet v chladu, občas otočte, aby se kuře marinovalo ze všech stran.

2

Maso vyndejte z lednice nejméně 30 minut před plánovaným pečením. Rozehřejte troubu na 180°C. Kuře položte do pekáče, zbylé dva pomeranče rozkrájejte na půlkolečka a rozložte kolem masa. Pečte cca 1 hodinu dozlatova, během pečení občas potírejte zbylou marinádou.

3

Zatímco se kuře peče, připravte přílohu. Quinou několikrát dobře propláchněte a pak zalijte 200 ml vody. Osolte. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte na mírném ohni 15–20 minut, dokud nevstřebá všechnu tekutinu. Odstavte a nechte ještě 5 minut pod pokličkou, pak načechrejte vidličkou. Promíchejte s fazolemi a limetovou šťávou. Podle potřeby dosolte a opepřete a posypte lístky koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč