
Kuře piri piri
"Pořádně ostré papričky a bylinky jsou základem těch nejlepších marinád," říká náš kolega Patrik Cepr! Po ochutnání kuřete podle jeho receptu budete souhlasit stejně jako celá naše redakce...
Vydání: 2016/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 1 celé kuře, rozříznuté na motýlka
- 2 červené papriky, zbavené semínek
- 6 chilli papriček bird eye
- 1 chilli paprička habanero, bez semínek
- 6–7 stroužků česneku, oloupaných
- 2 lžíce mleté papriky (nejlépe směs sladké a uzené)
- 1 lžička kuliček černého pepře
- 2–3 lžíce vinného octa
- hrst čerstvého oregana
- sůl dle chuti
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky rýže basmati, propláchnuté
- 400g konzerva červených fazolí, slitých a propláchnutých
- 5–6 kuliček nového koření
- 5 stroužků česneku, nakrájených najemno
- 1 chilli paprička habanero nebo jalapeño, v celku
- 3 jarní cibulky nebo 1 pórek, nahrubo
- 1 konzerva kokosového mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného pepře
- 5 větviček čerstvého tymiánu
NA RÝŽI
Příprava jídla
1 Všechny ingredience kromě kuřete rozmixujte dohladka. Část marinády si dejte stranou – poslouží jako dip. Kuře potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe přes noc odležet.
2 Kuře pak grilujte nepřímo na mírnějším žáru a průběžně potírejte zbylou marinádou.
3 Na rýži přiveďte k varu pět hrnků vody, vsypte rýži a zbylé ingredience a vařte zvolna zhruba 20 minut nebo do změknutí rýže. Podávejte s grilovaným kuřetem.
Přidat komentář