0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s hráškem a hřebíčkovou rýží

Kuře s hráškem a hřebíčkovou rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s hráškem a hřebíčkovou rýží

3.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6670 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 908 g
Tuky 270 g
Vláknina 309 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso dušené s rýží a aromatickým kořením patří mezi stálice orientální kuchyně. Inspirovali jsme se receptem Yotama Ottolenghiho, ale trochu jsme jej přizpůsobili, a tak je kuře voňavé i přístupné odpůrcům exotických chutí.

Suroviny

rozdělená na paličky a horní část
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
nebo více
cibule 2 ks
nakrájené na plátky
hřebíček 10 ks
skořice 1 svitek
rozlomený
rýže dlouhozrnná 300 g
mražený hrášek 2 hrsti
kopr 1 svazek
petrželka 1 svazek
hladkolistá
citronová šťáva
podle chuti

Postup

1

Kuřecí díly osolte. Ve velké hluboké pánvi nebo v hrnci, do kterého se vejdou i s rýží, rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte kuře a opékejte, aby se kůže opekla dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte olej podle toho, kolik kuře pustilo tuku, a opékejte na něm zvolna cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte hřebíček a skořici. Celkově cibuli karamelizujte asi 15 minut. 

2

K cibuli vsypte rýži a zamíchejte, aby se obalila tukem. Přidejte lžičku soli a pepř podle chuti. Promíchejte a do pánve vraťte kuře. Zatlačte je zlehka do rýže a nalijte kolem masa 500 ml vroucí vody. Přiklopte a duste na mírném ohni 30–40 minut. Před koncem dušení vsypte hrášek a jemně jej vmíchejte do rýže. Po uvaření vypněte plamen a nechte zakryté kuře pár minut stát. 

3

Kopr a petrželku nasekejte najemno. Odklopte poklici, vsypte bylinky a načechrejte vidličkou rýži. Dochuťte citronovou šťávou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč