Kuře po baskicku si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháme s vařenou rýží – krásně do sebe nasákne chutě.
Suroviny
kuřecí stehna
2
ks
rozdělená v kloubu
sůl mořská
tymián
2
ČL
lístky
paprika mletá sladká
½
ČL
paprika mletá uzená
½
ČL
chilli sušené
1
špetka
mleté
olivový olej
2
PL
paprika červená
2
ks
na nudličky
šalotka
4
ks
na čtvrtky
česnek
8
stroužků
oloupaných
olivy černé
1
hrst
chorizo
1
ks
klobáska, na kolečka
konzervovaná rajčata loupaná
1
konzerva
rýže vařená
2
hrnky
Postup
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.
2
V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka.
3
V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou.
4
Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Kuře po baskicku podávejte horké.
Komentáře
Vynikající recept!
Prima recept(!), který jsem ovšem skoro nepřečetl, protože mi do toho asi 10*krát!! skočila otravná adidas reklama, jejíž vzkaz se tímto způsobem k cílové skupině stejně nedostane. Opakované zavírání reklamy nepomáhalo,...hrůza...ale už je to lepší :-)
Kuře po baskicku