0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře po baskicku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 48
Více než hodinu Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2150 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 214 g
Tuky 96 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baskické kuře si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháme s vařenou rýží – krásně do sebe nasákne chutě.

Suroviny

rozdělená v kloubu
sůl mořská
tymián 2 ČL
lístky
paprika mletá sladká ½ ČL
paprika mletá uzená ½ ČL
viz Něco navíc
chilli sušené 1 špetka
olivový olej 2 PL
paprika červená 2 ks
na nudličky
šalotka 4 ks
na čtvrtky
česnek 8 stroužků
oloupaných
olivy černé 1 hrst
klobáska, na kolečka
konzervovaná rajčata loupaná 1 konzerva
rýže vařená 2 hrnky

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.

2

V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka.

3

V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou.

4

Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Komentáře

Anonym

Kuře po baskicku

Petr Jenik

Prima recept(!), který jsem ovšem skoro nepřečetl, protože mi do toho asi 10*krát!! skočila otravná adidas reklama, jejíž vzkaz se tímto způsobem k cílové skupině stejně nedostane. Opakované zavírání reklamy nepomáhalo,...hrůza...ale už je to lepší :-)

Monika Molodovcová

Vynikající recept!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč