Baskické kuře si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháme s vařenou rýží – krásně do sebe nasákne chutě.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.
V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka.
V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou.
Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Podávejte horké.
NĚCO NAVÍC
Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.
Komentáře
Anonym
05.03.2015 11:54
Kuře po baskicku
Kuře po baskicku
Petr Jenik
25.04.2015 11:34
Prima recept(!), který jsem
Prima recept(!), který jsem ovšem skoro nepřečetl, protože mi do toho asi 10*krát!! skočila otravná adidas reklama, jejíž vzkaz se tímto způsobem k cílové skupině stejně nedostane. Opakované zavírání reklamy nepomáhalo,...hrůza...ale už je to lepší :-)
Monika Molodovcová
09.03.2016 20:41
Vynikající recept!
Vynikající recept!