Kuře po baskicku

Kuře po baskicku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3116 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 443 g
Tuky 87 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baskické kuře si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháme s vařenou rýží – krásně do sebe nasákne chutě.

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
rozdělená v kloubu
sůl mořská
tymián 2
lístky
paprika sladká 0.5
paprika uzená 0.5
chilli sušené špetka
olivový olej 2 PL
paprika červená 2 ks
na nudličky
šalotka 4 ks
na čtvrtky
česnek 8
oloupaný
olivy černé hrst
1 ks
klobáska chorizo na kolečka
1
rýže uvařená 2

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.

2 V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou. Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.

Komentáře

Petr Jenik

Prima recept(!), který jsem ovšem skoro nepřečetl, protože mi do toho asi 10*krát!! skočila otravná adidas reklama, jejíž vzkaz se tímto způsobem k cílové skupině stejně nedostane. Opakované zavírání reklamy nepomáhalo,...hrůza...ale už je to lepší :-)

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit