Kuře po baskicku

Kuře po baskicku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře po baskicku

4.2 / 5. Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2150 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 214 g
Tuky 96 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baskické kuře si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháme s vařenou rýží – krásně do sebe nasákne chutě.

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
rozdělená v kloubu
sůl mořská
tymián 2 ČL
lístky
paprika sladká 0.5 ČL
paprika uzená 0.5 ČL
viz Něco navíc
chilli sušené 1 špetka
olivový olej 2 PL
paprika červená 2 ks
na nudličky
šalotka 4 ks
na čtvrtky
česnek 8 stroužků
oloupaných
olivy černé 1 hrst
chorizo 1 ks
klobáska, na kolečka
konzervovaná rajčata loupaná 1 konzerva
rýže vařená 2 hrnky

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.

2 V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou. Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Komentáře

Petr Jenik

Prima recept(!), který jsem ovšem skoro nepřečetl, protože mi do toho asi 10*krát!! skočila otravná adidas reklama, jejíž vzkaz se tímto způsobem k cílové skupině stejně nedostane. Opakované zavírání reklamy nepomáhalo,...hrůza...ale už je to lepší :-)

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit