Kuře po baskicku

Kuře po baskicku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3116 kcal
Bílkoviny 125 g
Cukr 443 g
Tuky 87 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Baskické kuře si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháme s vařenou rýží – krásně do sebe nasákne chutě.

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
rozdělená v kloubu
sůl mořská
tymián 2
lístky
paprika sladká 0.5
paprika uzená 0.5
chilli sušené špetka
olivový olej 2 PL
paprika červená 2 ks
na nudličky
šalotka 4 ks
na čtvrtky
česnek 8
oloupaný
olivy černé hrst
1 ks
klobáska chorizo na kolečka
1
rýže uvařená 2

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.

2 V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou. Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit