0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Kuře s hráškem na medu a smetaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s hráškem na medu a smetaně

4.2 / 5. Počet hodnocení: 98
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3503 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 250 g
Tuky 208 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře nenáročná na přípravu i na suroviny. Zachutná celé rodině!

Suroviny

rozpůlená v kloubu
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 1 kg
malé, s pěknou slupkou (větší přepůlit nebo rozčtvrtit)
sůl
nakrájená na kostičky
víno bílé 100 ml
možno nahradit kuřecím vývarem
smetana na vaření 200 ml
12%
hořčice hrubozrnná 2 PL
nebo kremžská
olivový olej 2 PL
med 2 PL
mražený hrášek 150 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a opepřete.

2

Brambory vsypte do pekáčku s vyšším okrajem a osolte je, mezi ně vložte kuřecí maso. Přisypte slaninu.

3

Vše podlijte prošlehanou směsí vína či vývaru, smetany a hořčice, osolte a opepřete.

4

Pečte zakryté zhruba 35 minut. Potom stehna přelijte olejem prošlehaným s medem a odkrytá dopečte dozlatova.

5

Hrášek zalijte horkou vodou, sceďte, vsypte do pekáče, promíchejte a hned podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč