Kuře s hráškem na medu a smetaně

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (74)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3458 kcal
Bílkoviny 130 g
Cukr 245 g
Tuky 205 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře nenáročná na přípravu i na suroviny. Zachutná celé rodině!

Související recepty

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
rozpůlená v kloubu
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 1 kg
malé s pěknou slupkou, větší přepůlit nebo rozčtvrtit
sůl
anglická slanina 200 g
na kostičky
víno bílé 100 ml
možno nahradit kuřecím vývarem
smetana na vaření 200 ml
12%
hořčice 1 PL
hrubozrnná / kremžská
olivový olej 2 PL
med 2 PL
hrášek 150 g
mražený

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a opepřete. Brambory vsypte do pekáčku s vyšším okrajem a osolte je, mezi ně vložte kuřecí maso. Přisypte slaninu. Vše podlijte prošlehanou směsí vína či vývaru, smetany a hořčice, osolte a opepřete. Pečte zakryté zhruba 35 minut. Potom stehna přelijte olejem prošlehaným s medem a odkrytá dopečte dozlatova.

2 Hrášek zalijte horkou vodou, sceďte, vsypte do pekáče, promíchejte a hned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit