Kuře s hráškem na medu a smetaně je večeře nenáročná na přípravu i na suroviny. Rozpůlená kuřecí stehna značně urychlí pečení a víno s hořčicí dodají pikantní chuť. Na dno trouby dejte společně s kuřetem péct plech s pokrájenými bramborami, osolenými a pokapanými olejem. Do hodiny máte senzační jídlo téměř bez práce, které zachutná celé rodině!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a opepřete.
Brambory vsypte do pekáčku s vyšším okrajem a osolte je, mezi ně vložte kuřecí maso. Přisypte slaninu.
Vše podlijte prošlehanou směsí vína či vývaru, smetany a hořčice, osolte a opepřete.
Pečte zakryté zhruba 35 minut. Potom stehna přelijte olejem prošlehaným s medem a odkrytá dopečte dozlatova.
Hrášek zalijte horkou vodou, sceďte, vsypte do pekáče, promíchejte a hned podávejte.